Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Geopolitika

Jean-Claude Juncker: Ne slažem se s onima koji blokiraju nove članice!

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u ekskluzivnome intervjuu za večerašnji središnji Dnevnik Hrvatske radiotelevizije (HRT) komentirao je prijetnje iz susjedne Slovenije o tome da bi proces pristupanja Hrvatske šengenskome području mogao doći u pitanje.

Europski strukturni investicijski fondovi

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u ekskluzivnome intervjuu za večerašnji središnji Dnevnik Hrvatske radiotelevizije (HRT) komentirao je prijetnje iz susjedne Slovenije o tome da bi proces pristupanja Hrvatske šengenskome području mogao doći u pitanje. „Ne slažem se s onima koji blokiraju nove članice. One će dugo biti u Europskoj uniji. Volio bih da Rumunjska, Bugarska, a poslije i Hrvatska postanu dio slobodne šengenske zone. To je moguće jer te države u tome pogledu uvelike napreduju”, istaknuo je Jean-Claude Juncker.

Predsjednik Europske komisije u svojemu je današnjemu govoru o budućnosti Europske unije stavio naglasak na jednakost naroda i država, a na pitanje  o tome kako komentira zabrinutost dijela ekonomski manje razvijenih članica, poput Hrvatske, koje strahuju da će zaostati, odgovorio je: „Nemam namjeru Hrvatsku udaljavati od susjednih država i ostatka Europske unije. Idealan je scenarij da uvijek djelujemo kao 27 država članica kad je riječ o produbljenju integracije. Ne sviđaju mi se te umjetne podjele između istoka i zapada. Mi smo jedna Europska unija i sve države imaju jednak dignitet.” Na pitanje smatra li da su međudržavni bilateralni prijepori povezani s arbitražom, poput onoga između Hrvatske i Slovenije, nešto što prijeti jedinstvu, odgovorio je da to ne doprinosi jedinstvu te da bi volio da te dvije države pod vodstvom svojih vlada zajedno postignu dogovor.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker otkrio je i da bi rado posjetio Republiku Hrvatsku te kako mu je to u planu za iduću godinu.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.