Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Jeste li sigurni da ste poduzetnik?

Nalazimo se u zlatnom dobu poduzetništva koje je postalo toliko popularno i „mainstream“ da graniči s klišejom.

Nalazimo se u zlatnom dobu poduzetništva koje je postalo toliko popularno i „mainstream“ da graniči s klišejom.

Nalazimo se u zlatnom dobu poduzetništva koje je postalo toliko popularno i „mainstream“ da graniči s klišejom.

Velika većina pripadnika generacije Y želi osnovati tvrtku, javlja USA Today, a poduzetništvo zanima i najveći broj polaznika MBA programa.

Penelope Trunk, osnivačica tri startupa i autorica bestselera “Nova pravila uspjeha”, tvrdi kako se riječ “poduzetnik” počela olako upotrjebljavati te da se koristi kako bi se drugima pokazalo koliko smo pametni i uspješni, piše Inc.

Tanka je linija između “pravog” i “lažnog” poduzetnika čemu doprinosi i učestalo i neadekvatno korištenje same riječi kao u sljedećim situacijama:

Svi smo mi poduzetnici

Poduzetništvo znači preuzeti odgovornost. Podrazumijeva da se nećete imati kome obratiti tražeći plaću, niti će vas itko usmjeravati u daljnjem razvoju karijere. Poduzetništvo se često doživljava kao pojas za spašavanje za kojeg se pridržavamo u nestabilnoj radnoj okolini.

Poduzetništvo nije stalan posao

Teško je osmisliti kvalitetnu poslovnu ideju. “Imala sam tri financirane startup kompanije i trebalo mi je tri godine da osmislim novu ideju. Poduzetnica sam, ali nemam tvrtku ili ideju tako da se ne razlikujem od ostalih zaposlenika koji svaki dan dolaze na posao pokušavajući otkriti što će im biti sljedeći korak”, tvrdi Trunk.

Poduzetništvo nije “mačji kašalj”

Većina ideja nikad se ne pretvori u stvarnost bez čvrstih izvora financiranja. Mnogi poduzetnici koji su se odlučili pokrenuti vlastitu tvrtku u nju su uložili vlastita sredstva, a nemali je broj brakova koji se raspao jer je jedan od bračnih drugova potajno bio oženjen i s tvrtkom.

Samozapošljavanje i obitelj ne idu zajedno

Naravno, ideja o samozapošljavanju je i više no privlačna dok se ne suočite s neredovitim prihodima. Malo je onih kod kojih će prednosti samozapošljavanja prevagnuti nad činjenicom kako svojoj djeci možda neće moći priuštiti baš sve što zažele.

Poduzetništvo nije glamurozno, zarada jest

Zabavno je zanositi se idejom kako će baš vaša ideja promijeniti svijet kakav poznajemo. Kad je riječ o vašem poslovanju, želite napraviti sve kako biste zaštitili zaradu. Sljedeći put kad ćete se hvaliti kako ste “poduzetnik” sjetite te se kako je ono što zaista želite, kontrola nad financijama i prepoznavanje vaših ideja.


Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Kod vođenja prodajnih razgovora dobro obučen prodavač ne prelazi odmah na stvar tj. ne počinje prodavati odmah jer zna da je za uspješnu prodaju...

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.