Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Jesu li pametni satovi zaista neizostavan dio svakodnevnog života?

Osim velikog broja mogućnosti koje pružaju, današnji pametni satovi dizajnirani su tako da ih možete uklopiti u gotovo svaki stil odijevanja, te ih tako imati na ruci kad god poželite.

Čini se da zbog svojih funkcionalnosti, praćenja sportskih aktivnosti i kao osobni asistent za svakodnevne aktivnosti jest – doduše onima kojima su te stvari bitne.

Osim velikog broja mogućnosti koje pružaju, današnji pametni satovi dizajnirani su tako da ih možete uklopiti u gotovo svaki stil odijevanja, te ih tako imati na ruci kad god poželite.

Zahvaljujući njima, možete primati široku paletu obavijesti sa svog telefona u bilo kojem trenutku, a da ga uopće ne koristite. Iako se radi o vrlo modernim uređajima, prvi model sličan pametnom satu i najava onoga što danas imamo nastao je davne 1984. godine – Microsoft UC-2000.

Godinama kasnije, Smart Personal Object Technology (SPOT) razvija Microsoft, s idejom dodavanja pametnog softvera svakodnevnim stvarima.

Na sličnom principu razvijeni su smart satovi kakve danas poznajemo, a koji olakšavaju svakodnevni život. Pametne satove možete vrlo jednostavno nabaviti putem interneta, a cijene variraju ovisno o karakteristikama koje imaju.

Pozivamo vas da nastavite čitati tekst i saznate više o pametnim satovima.

Kako rade pametni satovi?

Svaki napredniji model pametnog sata ima Bluetooth, GPS tehnologiju, Wi-Fi i razne aplikacije. Uređaji imaju vanjske ili ugrađene senzore koji omogućuju prikaz podataka na zaslonu pametnog sata.

Odabir pametnih satova mora biti usklađen s modelom telefona, s obzirom na to da moraju biti povezani, kako bi se podaci sa sata mogli analizirati na telefonu.

Određeni modeli pametnih satova imaju mogućnost ugradnje SIM kartice, čime uređaj postaje potpuno neovisan o telefonu. Stoga će odgovaranje na pozive, odgovaranje na poruke i praćenje obavijesti biti moguće kao potpuno odvojene funkcije od pametnog telefona.

Povezivanje pametnih satova s pametnim telefonima

Prvi korak uključuje punjenje baterije sata do 100% kako bi se omogućilo pravilno spajanje.

Ako se radi o dječjem pametnom satu sa SIM karticom, svakako ga napunite odgovarajućom brzinom i onemogućite zaključavanje PIN kodom. Mjesto za implementaciju kartice najčešće se nalazi ispod baterije.

Može se dogoditi da uređaj ne registrira SIM karticu, pa ju je najbolje umetnuti u telefon radi podešavanja.

Nakon instalacije aplikacije, uključite potrebne postavke, sinkronizirajte uređaj sa satom putem Bluetootha i instalirajte potreban softver.

Osnovne i dodatne funkcije pametnih satova

Gotovo svaki prosječni uređaj ima osnovne funkcije, dok ćete za modele s naprednijima morati izdvojiti malo više novca, no zato ćete dobiti uređaje s puno više mogućnosti – prema vašim potrebama!

Pogledajte koje su osnovne funkcije pametnih satova na koje možete računati uz svaki model:

 • sinkronizacija s mobilnim uređajem putem aplikacije koja se koristi za postavke obavijesti;
 • obavijesti o pozivima, porukama i obavijestima iz aplikacija;
 • kontrola tjelesnih aktivnosti kao što su – koraci, puls, kvaliteta sna, brojanje kalorija, krvni tlak;
 • praćenje lokacije, rute za hodanje i trčanje, promatranje koordinata u nepoznatim područjima – sve zahvaljujući GPS navigaciji;
 • mijenjanje pjesama na glazbenom playeru;
 • alarm, štoperica, kalkulator mogući su i putem pametnog telefona.

Sve ove značajke mnogima su vrlo prikladne za svakodnevne aktivnosti, olakšavaju brojne obveze, a pametni sat čine svojevrsnim pomoćnikom i podsjetnikom.

Pa opet, ponekad ove specifikacije nisu u potpunosti dovoljne, pa korisnici žele još više od svojih uređaja.

Proizvođači su također razmišljali o tome i uveli značajke kao što su:

 • rad uređaja gotovo 3 tjedna bez prestanka;
 • izvještavanje putem pametnog sata omogućuje veću autonomiju i sigurnost;
 • SOS signal – jednim klikom mališani mogu alarmirati roditelje putem pametnog sata.

Kako odabrati pravi pametni sat?

Za početak je najbolje definirati koje su to osnovne potrebe zbog kojih ste razmišljali o kupnji pametnog sata. Nakon toga počnite se raspitivati ​​o najvažnijim značajkama, o kojima smo pisali u gornjim redovima.

Osim toga, odabrali smo za vas nekoliko glavnih čimbenika važnih pri odabiru ovih uređaja:

 • sučelje i operativni sustav – posebno je važna kompatibilnost operativnih sustava telefona i sata;
 • stupanj autonomije pametnog sata i koje funkcionalnosti uređaj skriva;
 • dizajn uređaja kao jednako važan faktor;
 • financije.

Vrlo važnu ulogu u odabiru ima i materijal od kojeg je pametni sat izrađen. Mogućnosti su različite, pa se pametni sat može naći u metalu, plastici ili kao skuplja varijanta od keramike.

Svaki od materijala ima određene prednosti, pri čemu je metal otporniji i trajniji, plastika je lakša, pa sat neće biti teret. Kod naprednijih modela staklo se izrađuje od safirnog ili mineralnog stakla, koji su vrlo pogodni kao čvrsti materijali.

Ne očekujte previše od svog novog pametnog sata osim ako niste spremni izdvojiti nešto više novca. Na tržištu postoji mnogo modela u različitim cjenovnim razredima.

Preporučujemo da za početak isprobate klasični model, da biste kasnije, prema svojim potrebama, mogli prijeći na sportski model pametnog sata ili hibridnu varijantu.

Nadamo se da ste uživali čitajući naš tekst i dobili dovoljno korisnih informacija koje će vam biti od velike važnosti pri odabiru i korištenju ovih uređaja. Sretno!

Pročitajte još:

Lifestyle

Prekrasan prostor koji se proteže na čak 170 kvadrata, zaokružen je u savršenu cjelinu jer gdje god uputili pogled, oduševljenje neće izostati. Zvonimir Franić...

Komentari

Je li televizor i u vašem domu svojevrstan mali oltar koji se nalazi u fokusu u dnevnom boravku?

Lifestyle

Maja Matas rođena je u Osijeku, a od studija živi u Zagrebu. Diplomirana je dizajnerica i doktorica znanosti.

Industrija

Sandro Užila jedan je od najtalentiranijih mladih dizajnera, dolazi iz Pule, a s tek navršenih 30 godina može se pohvaliti zavidnom listom vrhunskih projekata na kojim je imao prilike...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.