Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Jesu li Rusi slijepi na događaje u svijetu? Planiraju utrostručiti javni dug do 2014!

Rusija namjerava utrostručiti javni dug u sljedeće tri godine zbog anemičnog rasta i velike potrošnje, objavilo je u ponedjeljak rusko ministarstvo financija. Moskva planira u sljedećih nekoliko godina posuditi stotine milijardi dolara, uglavnom na domaćem tržištu obveznica, čime će ruski javni dug do 2014. dosegnuti 17 posto bruto domaćeg proizvoda, navodi se u dokumentu na internetskoj stranici ministarstva…

Rusija namjerava utrostručiti javni dug u sljedeće tri godine zbog anemičnog rasta i velike potrošnje, objavilo je u ponedjeljak rusko ministarstvo financija. Moskva planira u sljedećih nekoliko godina posuditi stotine milijardi dolara, uglavnom na domaćem tržištu obveznica, čime će ruski javni dug do 2014. dosegnuti 17 posto bruto domaćeg proizvoda, navodi se u dokumentu na internetskoj stranici ministarstva...

Zaduživanje će pomoći Rusiji da pokrije proračunski deficit, koji će pasti na 2,3 posto BDP-a u 2014., nakon prognoziranih 2,7 posto u 2012. i 2013., navodi se u priopćenju o ruskoj politici zaduživanja do 2014.

Sve zbog nogometa?!

Ti prijedlozi, o kojima će prema pisanju poslovnog dnevnog lista Vedomosti vlada raspravljati na ovotjednoj sjednici, vremenski se poklapaju s pojačanom zabrinutošću u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi zbog gomilanja dugova.

Rusija ipak ne odustaje od opsežnog programa potrošnje čiji je cilj modernizacija zemlje i priprema za niz velikih događaja, poput svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine.

– Tempo rasta rashoda ukazuje na stalni proračunski deficit u budućnosti. Zaduživanje države na tržištima kapitala bit će glavni izvor financiranja saveznog proračunskog deficita – objavilo je ministarstvo.

Tri puta veći javni dug

Prema ministarstvu financija, ruski državni dug iznosio je 1. srpnja 4.600 milijardi rubalja (112,3 milijarde eura), a do 2014. mogao bi s novim zaduženjima dosegnuti 12.000 milijardi rubalja.

Rusija će od tog iznosa posuditi 10.000 milijardi rubalja (244 milijardi eura) na domaćem tržištu a 2.000 milijardi rubalja u inozemstvu.

– Doba štednje je gotovo za Rusiju, počinje novi život, život zaduživanja, potrošnje i pratećih proračunskih rizika – kazao je dužnosnik ministarstva financija za Vedomosti.

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Većina zaposlenika u Hrvatskoj smatra kako bi im poslodavci tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru trebali omogućiti fleksibilnije radno vrijeme.

Komentari

Sukob Rusije i Ukrajine izazvao je promjene na financijskim tržištima i drastično povećao neizvjesnost o oporavku globalnog gospodarstva.

Novosti

Rizici za financijsku stabilnost Hrvatske smanjeni su zahvaljujući dodatnom snižavanju premije za rizik na svjetskim financijskim tržištima i malo boljim izgledima za domaće gospodarstvo,...

Novosti

Izdvajanje pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru, poznatije kao outsourcing, državi bi donijelo uštede i otvorilo tržište za nove poslovne aktivnosti realnog sektora,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.