Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Johnson & Johnson potaknuo rast cijena dionica na Wall Streetu

Taj proizvođač proizvoda za zdravstvenu njegu povećao je i procjene rezultata za cijelu godinu, pa je cijena njegove dionice porasla 1,4 posto. Dobit Goldman Sachsa također je bila iznad očekivanja, a ta je banka u proteklom tromjesečju više nego udvostručila prihode i povećala dividendu

Taj proizvođač proizvoda za zdravstvenu njegu povećao je i procjene rezultata za cijelu godinu, pa je cijena njegove dionice porasla 1,4 posto. Dobit Goldman Sachsa također je bila iznad očekivanja, a ta je banka u proteklom tromjesečju više nego udvostručila prihode i povećala dividendu

U utorak su na Wall Streetu cijene dionica porasle drugi dan zaredom, jer su bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati Johnson & Johnsona i drugih velikih kompanija potaknuli nadu da tekuća sezona objave kvartalnih izvješća kompanija možda i neće biti tako loša kao što se procjenjivalo.

Dow Jones indeks ojačao je 0,95 posto, na 13.551 bod, dok je S&P 500 porastao 1,03 posto, na 1.454 boda, a Nasdaq indeks 1,21 posto, na 3.191 bod.

Ulagače su jučer oraspoložili bolji nego što se očekivali kvartalni poslovni rezultati nekoliko kompanija, među kojima Johnson & Johnsona. Taj proizvođač proizvoda za zdravstvenu njegu povećao je i procjene rezultata za cijelu godinu, pa je cijena njegove dionice porasla 1,4 posto.

Dobit Goldman Sachsa također je bila iznad očekivanja, a ta je banka u proteklom tromjesečju više nego udvostručila prihode i povećala dividendu. No, kako je od trgovanja za klijente zaradila manje nego što se procjenjivalo, cijena dionice te banke pala je 1 posto.

Ipak, cijeli financijski sektor ojačao je drugi dan zaredom. S&P indeks tog sektora porastao je jučer 0,7 posto.

S&P 500 indeks porastao je u protekla dva dana 1,8 posto, nadoknadivši velik dio prošlotjednog 2,2-postotnog gubitka, što se zahvaljuje dobrim rezultatima kompanija.

Premda analitičari i dalje u anketi Reutersa procjenjuju da su kompanije iz S&P 500 indeksa u trećem tromjesečju zabilježile prvi pad dobiti u posljednje tri godine, ipak se u novoj anketi očekuje nešto manji pad nego prije tjedan dana.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 1,12 posto, na 5.870 bodova, dok je frankfurtski DAX skočio 1,58 posto, na 7.376 bodova, a pariški CAC 2,36 posto, na 3.500 bodova.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.