Josipović: S Katarom komuniciramo, a dogovorili smo i neke poslove

Josipović: S Katarom komuniciramo, a dogovorili smo i neke poslove

Predsjednik Republike Ivo Josipović demantirao je jučer medijske napise da je Katar ‘zanemario’ Hrvatsku, odnosno da iz Katara nema odgovara na pisma koja im se upućuju iz Hrvatske te istaknuo da to jednostavno nije istina jer je komunikacija stalna, a i već su zaključeni neki poslovi dogovoreni za posjeta hrvatskoga izaslanstva Kataru u studenome ove godine.

U intervjuu što ga je dao Media servisu u Uredu Predsjednika, Josipović je ocijenio da je posjet Kataru bio odličan te da je hrvatsko izaslanstvo bilo u jakom sastavu. Napomenuo je da je nakon povratka u Hrvatsku uputio pismo katarskom emiru Hamadu al-Taniju u kojemu ga je izvijestio o situaciju nastaloj nakon ostavke prvoga potpredsjednika Vlade Radimira Čačića koji je, rekao je, bio važan partner razgovora u Kataru.

Dodao je da je zvao i Ministarstvo gospodarstva koje je pak, napomenuo je, uputilo prije dan-dva prvo pismo u Katar što je, objasnio je Josipović, dio neke uobičajene dinamike. Tako, ustvrdio je, nema govora o tomu da su u Katar poslana neka ‘silna’ pisma na koja nitko ne odgovara kako to pišu jedne dnevne novine.

Ali, dodao je, izgleda da je to, nažalost, neki trend u medijima da se loša situacija komunicira kao još gora što “nije osobito korektno prema čitateljima, niti je poticajno”.

Za prvu godinu vlade Kukuriku koalicije rekao je kako je bilo puno dobrih poteza, poput ukidanja privilegiranih mirovina, ali da smo, kada je riječ o gospodarstvo tek na početku. Ocijenio je da je za to potreban dugotrajan i uporan rad, jačanje poduzetničke klime te pozitivan odnos prema radu i njegova valorizacija.

Podijeli

Odgovori

Top