Junior Chamber International Zagreb i HUP-PRO Klub menadžera i poduzetnika najavljuju Poslovni forum: Hrvatski lideri

U sinergiji lokalne podružnice međunarodne organizacije Junior Chamber International (JCI Zagreb) i HUP-PRO Kluba menadžera i poduzetnika – 17. listopada u velikoj dvorani Europskog doma u Zagrebu s početkom u 15:00 sati održat će se prvi Poslovni forum: Hrvatski lideri koji će okupiti istaknute i renomirane domaće lidere iz različitih poslovnih sfera kako bi upoznali mlade visokoobrazovane profesionalce s problematikom lidershipa te svladavanjem vještina poslovnog vođenje kao kompleksnog fenomena koji uključuje primjenu određene vrste utjecaja i moći u organizaciji na splet različitih ljudi, procesa i situacija. Poslovni forum: Hrvatski lideri namijenjen je srednjem i visokom menadžmentu, mladim poslovnim ljudima s ambicijom da postanu lideri, voditeljima timova i projekata, poduzetnicima te ostalim profesionalnim osobama, onima koji se žele istaknuti kao lideri te svojim radom stvoriti dodanu vrijednost za sebe, za ljude s kojima rade i za organizaciju u kojoj djeluju.

Poslovni forum: Hrvatski lideri zamišljen je kao moderirana panel diskusija dok su njegovi ciljevi dvojaki. S jedne strane želja je organizatora omogućiti otkrivanje liderskog potencijala u svakome od nas uz shvaćanja poslovnog vođenja kao procesa koji se uči cijeli život dok će se s druge strane pokušati ukazati na aktualne probleme u okviru ove zahtjevne menadžerske discipline s temeljnom svrhom izgradnje i osposobljavanja mladih osoba kako bi postali što uspješniji u domenama bitnim za razvoj suvremenog i konkurentnog društva u Republici Hrvatskoj.

Najvažnija komponenta uspješnog biznisa u današnjem kompleksnom i promjenjivom poslovnom okruženju svakako je dobro poslovno vođenje. Izazove s kojima se svakodnevno susreće u poslovanju u uvodnom izlaganju otkrit će predsjednik Uprave Siemensa d.d., dipl.ing. Mladen Fogec  koji dužnost predsjednika Uprave društva Siemensa Hrvatska preuzima u lipnju 2009. te ostaje na rukovodećoj funkciji do danas.  S važnim aspektima inspirativnog vodstva, kao ključne pretpostavke uspješnog vođenja kompanija, sudionike će upoznati direktorica EBRD-a (Europske banke za obnovu i razvoj) za Hrvatsku te voditeljica zagrebačkog ureda EBRD-a, Vedrana Jelušić-Kašić iza koje su brojni projekti s najvažnijim regionalnim i multinacionalnim kompanijama te vodećim bankama u regiji.

O lidershipu u glazbenoj industriji govorit će maestro Zdravko Šljivac, svestrani glazbenik, skladatelj, producent, glazbeni pedagog te utemeljitelj i dirigent zbora Zvjezdice, dobitnik diskografske nagrade Porin u više navrata i kategorija. Kroz aktualne teme i primjere iz poslovne prakse lidershipa u top menadžmentu prisutne će provest predsjednika Uprave Hrvatskog telekoma d.d., Davor Tomašković (MBA) koji se više od desetljeća nalazi na vodećim pozicijama u najuglednijim hrvatskih kompanijama uz osvrt na suočavanje s brojnim izazovima u poslovanju, od tehnološkog napretka, globalizacije do recesijskih utjecaja.

Zaključno izlaganje održat će će redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstva, umirovljeni hrvatski general-pukovnik  dr. sc. Krešimir Ćosić. Tijekom svog znanstvenog i stručnog rada objavio je 80-ak radova u zbornicima domaćih i međunarodnih konferencija i kongresa, te u uglednim međunarodnim znanstvenim časopisima iz područja vođenja i upravljanja raketnim sustavima.

Ulaz na Poslovni forum: Hrvatski lideri slobodan je uz ograničen broj sudionika stoga vas pozivamo da svoje sudjelovanje potvrdite na vrijeme putem registracijskog linka: https://goo.gl/fClKfD

 

Podijeli

Odgovori

Top