Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Poslovni forum Zagreb – Beč

Cilj Poslovnog foruma je predstavljanje strateških projekata Grada Zagreba kao i prezentacija ulagačkih iskustava austrijskih kompanija u Zagrebu.

Cilj Poslovnog foruma je predstavljanje strateških projekata Grada Zagreba kao i prezentacija ulagačkih iskustava austrijskih kompanija u Zagrebu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se u ponedjeljak, 5. svibnja, u bečkoj gradskoj vijećnici, s gradonačelnikom Grada Beča Michaelom Häuplom. U srdačnom razgovoru istaknuta je odlična suradnja dvaju glavnih gradova, a potvrda toga je i Poslovni forum Zagreb – Beč koji se, pod pokroviteljstvom dvojce gradonačelnika održao u prostorijama Udruženja industrijalaca (Industriellenvereinigung).

U nastavku suradnje Zagreba i Beča, koja datira od 2000. kada je potpisan prvi Sporazum o suradnji i to na području komunalne djelatnosti i gradskih tehnologija, da bi 2009. bio zadnji put potvrđen i proširen na široku lepezu djelatnosti, na sastanku dogovoreno je da će se Beč Zagrepčanima predstaviti kroz gastronomiju i kulturu i to već ove jeseni na tradicionalnom Bundekfestu.

Cilj Poslovnog foruma je predstavljanje strateških projekata Grada Zagreba kao i prezentacija ulagačkih iskustava austrijskih kompanija u Zagrebu. Na Forumu izlažu zamjenica gradonačelnika, dr.sc Sandra Švaljek i pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije, Jelena Ricov. Na okruglom stolu, svoja investicijska iskustva podijelit će predstavnici austrijskih kompanija – Erste Group Bank AG, City Center One Zagreb, Kapsch CarrierCom AG, Arcotel Hotels, Neuroth slušni aparati d.o.o. – pod moderiranjem dr.sc. Vladimira Prevedena, partnera u Roland Berger Strategy Consultants.

Poslovni forum je i prilika za predstavljanje nove promotivne publikacije Invest in Zagreb – Knowledge.Talent.Vision namijenjene stranim i domaćim ulagačima u Grad Zagreb. Publikacija, izdana na engleskom jeziku, predstavlja prednosti Grada Zagreba kao ulagačke lokacije, među kojima se ističu izvrsna geografska pozicija, visokoobrazovana i produktivna radna snaga s posebno dobrim poznavanjem stranih jezika, kvalitetne obrazovne i istraživačke ustanove te visoka kvaliteta života.

Austrijske kompanije su najbrojniji ulagači u Grad Zagreb, a Poslovni forum pruža mogućnost za produbljenje i jačanje gospodarske suradnje i unaprjeđenje prijateljskih odnosa dvaju glavnih gradova.

Prema protokolu, izaslanstvo na čelu s Mirkom Jozić, pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo i Zagrebački holding na čelu s Nike Nodilo Lakoš, članicom Uprave biti će u radnom posjetu Wiener Stadtwerkeu. U jutarnjim satima organizirano je predstavljanje sustava javnog prijevoza s posebnim naglaskom na prijelaz na energetski učinkovita vozila, gospodarenje otpadom, nove strategije upravljanja nekretninama u vlasništvu grada, strategija promocije malog i srednjeg poduzetništva te financiranje velikih infrastrukturnih projekata. Slijedi posjet spalionici Spittelau te javnoj garaži.

Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Horváthovo istraživanje pokazalo je da će se kompanije do 2025. nastaviti suočavati s gorućim problemom nedostatka kvalitetne radne snage.

Lifestyle

Rutine kojima se bavite vikendom mogu utjecati na vašu uspješnost i produktivnost u tjednu koji je pred vama.

Seminari

9. lipnja održava se 10. po redu Supply Chain Summit

Edukacija

Klub Alpbach Hrvatska je raspisao natječaj za dodjelu stipendija za prestižni Europski Forum Alpbach.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.