Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kako dizajnirati press kit?

Po strukturi svog sadržaja on mora uključivati sve promotivne prezentacijske instrumente koji zaokružuju prezentaciju tvrtke i iz kojih se vide sve relevantne informacije o njoj.

Po strukturi svog sadržaja on mora uključivati sve promotivne prezentacijske instrumente koji zaokružuju prezentaciju tvrtke i iz kojih se vide sve relevantne informacije o njoj.

Press kit je po definiciji zapravo skup dokumenata kojim se prezentira neka tvrtka svojim klijentima. Da bi ispunio tu važnu promotivnu  funkciju koja je vrlo značajna kao instrument u tvrtke za odnose s javnošću (engl. Public Relations) u maksimalnoj mjeri, press kit mora dakako biti  na adekvatan način dizajniran.

Promotivni instrumenti

Po strukturi svog sadržaja on mora uključivati sve promotivne prezentacijske instrumente koji zaokružuju prezentaciju tvrtke i iz kojih se vide sve relevantne informacije o njoj. Stoga press kit najčešće sačinjava slijedeće komponente: sadržaj, objave za tisak – press release, brošura, uzorak proizvoda, press clipping- zadnje napise o tvrtki, tablice sa financijskim i drugim kvantitativnim pokazateljima, povijesne informacije o tvrtki, životopise rukovodećih osoba tvrtke, citate izjava klijenata o tvrtki, fotografije, te materijale snimljene na CD-u , DVD-u odnosno video materijale.

U sadržaju navode se  materijali od kojih je sastavljen press kit.

U pogledu objava za tisak u pravilu je dovoljna samo jedna, najaktualnija, međutim, ovisno o potrebama i važnosti  može ih se uključiti i više.

Brošura se može koristiti primjerice, za predstavljanje novog proizvoda/ usluge i slično gdje se navode informacije o načinu korištenja proizvoda, njegovim karakteristikama i dr.

Uzorak proizvoda, ukoliko za to postoji mogućnost s obzirom na karakteristike proizvoda, također je dobro uključiti u press kit jer to omogućuje  urednicima i novinarima da ga sami isprobaju tj. testiraju.

Kod press clippinga vrijedi isto pravilo kao i u pogledu objava za tisak,  dakle u press kit uključuju se najaktualniji odnosno najvažniji novinski izresci o tvrtki.

Financijski i drugi kvantitativni podaci sadrže primjerice tabele sa fianncijskim pokazateljima poslovanja tvrtke, broju zaposlenih, kvantitativne informacije vezane za proizvod/uslugu tvrtke  i slične  kvantitativne pokazatelje.

Povijesne informacije o tvrtki sadrže osnovne podatke o njezinom osnivanju i povijesti njezinog poslovanja. Isto tako može se uključiti i starije novinske članke o tvrtki i sl.

U okviru životopisa čelnih osoba tvrtke navode se osnovni biografski podaci o rukovodećim osobama tvrtke (direktoru, članovima uprave i drugim ključnim osobama u tvrtki). Citati klijenata  uključuju izjave  klijenata o njihovom iskustvu prilikom korištenja proizvoda/usluga tvrtke.

Fotografije, odnosno CD, DVD, i video materijali važni su za kvalitetno prezentiranje tvrtke u javnosti kao popratni materijal.

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

Ideja za formiranje kolektiva rodila se iz potrebe da klijentima ponudimo sveobuhvatna rješenja kada je planiranje i provedba kampanja u pitanju.

Ljudski resursi

Bez obzira jeste li tek diplomirali, ili se želite okušati u nekoj drugoj karijeri, pronaći posao bez relevantnog iskustva, ponekad se čini kao nemoguća...

Ekonomija

Novoj, sada peteročlanoj Upravi Holdinga, uz aktualnog predsjednika Uprave Nikolu Vukovića i člana Ante Samodola, pridružit će se Ivan Novaković, Boris Sesar i Matija...

Turizam

Turistička zajednica Šibensko-kninske županije okupila je vodeće dionike turističke ponude županije te potpisala sporazum o udruživanju za sezonu 2021. s ciljem promocije na emitivnim...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.