Kako dobiti investiciju za svoj startup?

Kako dobiti investiciju za svoj startup?

Studentska udruga eSTUDENT, u suradnji sa Zagrebačkom bankom, organizirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu drugu radionicu u sklopu studentskog natjecanja Business Plan Contest. Radionicu na temu „Kako dobiti investiciju za svoj startup“  vodio je Goran Duškić.

Goran Duškić, suosnivač i izvršni direktor visokotehnološkog globalnog startupa WhoAPI sa sjedištima u Silicijskoj dolini i Rijeci prezentirao je svoj startup pred više stotina uzvanika redom investitora, stručnjaka iz IT industrije i medija i to u Zagrebu, Berlinu, Pragu, Londonu, Silicijskoj dolini, San Franciscu i New Yorku. Mentor je u startup inkubatorima u Rijeci, Zagrebu i San Franciscu, na startup kampu te je ambasador Thiel Fundacije na projektu «20 ispod 20».

Predavač je prisutnima objasnio kako pronaći idealnog investitora i realizirati svoj startup, koristeći pri tome vlastita iskustava koja je stekao izlagajući svoj globalni projekt u brojnim svjetskim metropolama.Uz kratko definiranje pojma startupa, objasnio je njegov tijek od ideje, prototipa kao prve verzije rješenja problema te primjene, ističući pri tome rast kako ključni interes investitora.

Nadalje,  naglasio je važnost uspješnog prezentiranja startupa, takozvani „Elevator pitch“, u kojem poduzetnici u svega nekoliko minuta trebaju privući investitore na način da  svojim startupom ponude najbolje rješenje s potencijalnom širokom primjenom.Također, dao je i odgovore na vrlo važna pitanja kao što su: Kako pristupiti investitoru? Gdje pitchati? Koja je uloga domene za startup?

Kao zaključak, savjetovao je kako ispravno održavati kontakte s potencijalnim i postojećim investitorima, kao i važnost  kretanja u startup krugovima.

Business Plan Contest je natjecanje koje potiče studente s poduzetničkim ambicijama na razvoj ideja i omogućava njihovu razradu u obliku poslovnog plana. Osnovni smisao projekta BPC je pružiti priliku studentima sa stvarnom idejom da kroz edukaciju u sklopu natjecanja razviju i usavrše svoju ideju tako da ona bude primijenjiva i pogodna za realizaciju.

Za sve dodatne informacije možete posjetiti web stranicu http://www.estudent.hr/bpchttp://www.estudent.hr/bpc, pratiti Facebook stranicu ili kontaktirati organizatore na [email protected].

Podijeli

Odgovori

Top