Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Kako dobiti povišicu?

Povisica_placa

Ukoliko se nadate povišici u skoroj budućnosti, razmislite jeste li sve napravili kako biste istu zavrijedili. U današnje vrijeme besparice zaista treba uložiti mnogo truda, energije i znanja uz dozu sreće da bi vas nadređeni zamijetio i nagradio vaše zalaganje. No, jedno je sigurno, povišica sigurno neće završiti u vašem novčaniku ukoliko ne poduzmete nekoliko koraka. Dakle, kako dobiti povišicu?

Prvi korak na tom putu je da prilikom pregovaranja o plaći ispregovarate i – kako dobiti povišicu. U suprotnom, poslodavac će sam odlučivati o visini povišice ili hoće li je uopće biti. Istovremeno, čak i prije razgovora s pretpostavljenim možete se raspitati među kolegama na koji način su zavrijedili povišicu. Svakako morate znati vrijednost rada na tržištu, ali i pretpostavljenom pokazati neke dodatne vještine i znanja usko vezane uz posao koji obavljate.

Ono što može biti presudno kako dobiti povišicu je vaša sposobnost da uvjerite poslodavca da zaslužujete povišicu. Ukoliko niste sigurni zaslužujete li ili ne povišicu nećete biti u stanju u isto uvjeriti poslodavca. Temeljna zadaća vam je da objasnite poslodavcu što tvrtka i osobno vaš pretpostavljeni imaju od toga što ćete dobiti povišicu. Pri tome pazite što ćete reći – objasnite zašto trebate povišicu umjesto nabrajanja poslovnih postignuća. Jednom kad sjednete za stol i započnete razgovor o tome, pristojno i s poštovanjem upitajte pretpostavljenog što konkretno trebate učiniti da biste dobili povišicu. Uzmite zabilješke, ukoliko je moguće napravite ugovor. Redovito izvještavajte šefa o učinjenom i napretku posla. Naravno, poštujte rokove.

Ako vam se sve ovo čini nemogućim jer “u Hrvatskoj toga nema” imajte na umu da su bez vaše reakcije vrlo male šanse da vam poslodavac ponudi povišicu (ukoliko takvu stavku nemate u ugovoru).

 


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.