Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Kako motivirati zaposlene bez povišice

Kako motivirati zaposlene? Većina poslodavaca shvaća kako je sretan i motiviran zaposlenik ključ uspjeha svakog malog poduzeća.

sreća
pixabay.com

Većina poslodavaca shvaća kako je sretan i motiviran zaposlenik ključ uspjeha svakog malog poduzeća. Kako nagraditi i zadržati zaposlenika, kada se za svaku kunu prilično patite?

Razmislite o sljedećim primjerima. Neke od njih smo sami isprobali.

1. Kako rezati troškove?

Tko bolje od zaposlenika zna gdje bi se moglo uštedjeti? Sigurno bolje od vas vide nelogičnosti u svom djelokrugu. Poslušajte njihov savjet.

2. Ostvarenje snova

Bettina Hein, direktorica tvrtke koja se bavi videoprodukcijom Pixability, na jednom od sastanaka rekla je trojici zaposlenika neka joj sastave popis o nekim svojim životnim snovima. Jednog od zaposlenih je za 350$ poslala u Cape Canaveral na lansiranje nekakve rakete. Zvuči blesavo, ali pokušajmo to preslikati na naše prilike.

3. Osobni pristup

Pokažite svojim radnicima da ste čovjek od krvi i mesa. Pokažite im kada ste zadovoljni učinjenim. Tim malim korakom možete motivirati zaposlenike, a oni će osjetiti kako je njihov rad priznati prepoznat.

4. Znoj i smijeh

Jednom tjedno ili jednom mjesečno organizirajte „happy hour“. Može to biti i obična pizza, ili natjecanje u nekom kvizu. Mi smo isprobali Milijunaša i dobro smo se nasmijali.

5. Napravite ono što veliki ne mogu

Mala tvrtka znači i veću fleksibilnost, pa i prema osobnim potrebama radnika. Ako je moguće, dopustite i povremeni rad od kuće. Recimo, da mi nemamo ništa protiv posjeta djece našem uredu. I psi su dobrodošli, također.

6. Nisu sve nagrade opipljive

Javna pohvala je velik motivator. Zašto ne uvesti titulu zaposlenika mjeseca ili im omogućiti dodatnu edukaciju putem radionice, webinara.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.