Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Kako motivirati zaposlene bez povišice

Kako motivirati zaposlene? Većina poslodavaca shvaća kako je sretan i motiviran zaposlenik ključ uspjeha svakog malog poduzeća.

sreća
pixabay.com

Većina poslodavaca shvaća kako je sretan i motiviran zaposlenik ključ uspjeha svakog malog poduzeća. Kako nagraditi i zadržati zaposlenika, kada se za svaku kunu prilično patite?

Razmislite o sljedećim primjerima. Neke od njih smo sami isprobali.

1. Kako rezati troškove?

Tko bolje od zaposlenika zna gdje bi se moglo uštedjeti? Sigurno bolje od vas vide nelogičnosti u svom djelokrugu. Poslušajte njihov savjet.

2. Ostvarenje snova

Bettina Hein, direktorica tvrtke koja se bavi videoprodukcijom Pixability, na jednom od sastanaka rekla je trojici zaposlenika neka joj sastave popis o nekim svojim životnim snovima. Jednog od zaposlenih je za 350$ poslala u Cape Canaveral na lansiranje nekakve rakete. Zvuči blesavo, ali pokušajmo to preslikati na naše prilike.

3. Osobni pristup

Pokažite svojim radnicima da ste čovjek od krvi i mesa. Pokažite im kada ste zadovoljni učinjenim. Tim malim korakom možete motivirati zaposlenike, a oni će osjetiti kako je njihov rad priznati prepoznat.

4. Znoj i smijeh

Jednom tjedno ili jednom mjesečno organizirajte „happy hour“. Može to biti i obična pizza, ili natjecanje u nekom kvizu. Mi smo isprobali Milijunaša i dobro smo se nasmijali.

5. Napravite ono što veliki ne mogu

Mala tvrtka znači i veću fleksibilnost, pa i prema osobnim potrebama radnika. Ako je moguće, dopustite i povremeni rad od kuće. Recimo, da mi nemamo ništa protiv posjeta djece našem uredu. I psi su dobrodošli, također.

6. Nisu sve nagrade opipljive

Javna pohvala je velik motivator. Zašto ne uvesti titulu zaposlenika mjeseca ili im omogućiti dodatnu edukaciju putem radionice, webinara.

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.