Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Kako motivirati zaposlene bez povišice

Kako motivirati zaposlene? Većina poslodavaca shvaća kako je sretan i motiviran zaposlenik ključ uspjeha svakog malog poduzeća.

sreća
pixabay.com

Većina poslodavaca shvaća kako je sretan i motiviran zaposlenik ključ uspjeha svakog malog poduzeća. Kako nagraditi i zadržati zaposlenika, kada se za svaku kunu prilično patite?

Razmislite o sljedećim primjerima. Neke od njih smo sami isprobali.

1. Kako rezati troškove?

Tko bolje od zaposlenika zna gdje bi se moglo uštedjeti? Sigurno bolje od vas vide nelogičnosti u svom djelokrugu. Poslušajte njihov savjet.

2. Ostvarenje snova

Bettina Hein, direktorica tvrtke koja se bavi videoprodukcijom Pixability, na jednom od sastanaka rekla je trojici zaposlenika neka joj sastave popis o nekim svojim životnim snovima. Jednog od zaposlenih je za 350$ poslala u Cape Canaveral na lansiranje nekakve rakete. Zvuči blesavo, ali pokušajmo to preslikati na naše prilike.

3. Osobni pristup

Pokažite svojim radnicima da ste čovjek od krvi i mesa. Pokažite im kada ste zadovoljni učinjenim. Tim malim korakom možete motivirati zaposlenike, a oni će osjetiti kako je njihov rad priznati prepoznat.

4. Znoj i smijeh

Jednom tjedno ili jednom mjesečno organizirajte „happy hour“. Može to biti i obična pizza, ili natjecanje u nekom kvizu. Mi smo isprobali Milijunaša i dobro smo se nasmijali.

5. Napravite ono što veliki ne mogu

Mala tvrtka znači i veću fleksibilnost, pa i prema osobnim potrebama radnika. Ako je moguće, dopustite i povremeni rad od kuće. Recimo, da mi nemamo ništa protiv posjeta djece našem uredu. I psi su dobrodošli, također.

6. Nisu sve nagrade opipljive

Javna pohvala je velik motivator. Zašto ne uvesti titulu zaposlenika mjeseca ili im omogućiti dodatnu edukaciju putem radionice, webinara.

Pročitajte još:

Lifestyle

U poslovnom svijetu, pronalazak i zadržavanje kvalitetnih zaposlenika predstavlja jedan od najvećih izazova za poslodavce. Povećajte produktivnost radnika.

Ljudski resursi

S ciljem opuštenijeg ulaska u radni tjedan, sve više radnika ponedjeljkom odrađuje samo ono što se baš mora, ne ulažući dodatni angažman (tzv. 'minimum...

Lifestyle

Bez obzira koji razlog bio za vaš manjak motivacije, možete ga nadići.

Novosti

Pitate se kako ostvariti bilo koji cilj. Što učiniti drukčije?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.