Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kako neuspjeh pretvoriti u uspjeh?

Prvi korak koji trebate napraviti kako biste postali uspješniji je da promijenite način razmišljanja o neuspjehu.

Prvi korak koji trebate napraviti kako biste postali uspješniji je da promijenite način razmišljanja o neuspjehu.

Priznali to ili ne, za većinu ljudi, vodili neki posao ili ne, neuspjeh je bolan, piše Inc.

No, ne i za uspješne ljude. Bez obzira na područje kojim se bave, uspješne osobe neuspjeh ne uzimaju osobito kao bolno iskustvo jer o tome misle drukčije. Zašto je to tako? Jednostavno takve osobe nadilaze neuspjeh jer im se samopouzdanje, neovisno o tome jesu li uspjeli ili ne u svom naumu, temelji na spoznaji o vlastitoj vrijednosti. Takve osobe imaju samopouzdanje koje je teško poljuljati.

Umjesto da neuspjeh shvate ozbiljno, razvili su vjerovanje koje im omogućava da sve negativne povratne informacije pretvore u svoju prednost.

Pravila ponašanja

Ukoliko ste uistinu sve učinili da biste uspjeli za vas neuspjeh neće biti bolan upravo zato što ste sve učinili kako bi bilo obratno.

Jedna od odlika koje treba imati je skromnost i to bez obzira jeste li polučili uspjeh ili neuspjeh. Neuspjeh vas čini objektivnijim ali vas i jača. Izazov prihvatite ozbiljno ali pri tome nemojte pred sebe postavljati preambiciozne ciljeve.  Imajte na umu da je neuspjeh tek dio procesa na putu do postizanja cilja.

Počeci su najteži, tako da poduzetnici koji započinju s poslom (ili  uvode novitete u uhodani posao) neuspjeh trebaju shvatiti kao privremenu kategoriju koju valja iskoristiti kao mogućnost za isprobavanje novih ideja. Osim toga, poznata je uzrečica da se iz neuspjeha da naučiti više nego iz uspjeha.

Da bi se uspjelo u poslu svakako treba kombinirati alatima marketinškog miksa, raditi mnoge analize i provjere trenutnog stanja. Pri tome se dobivaju razne povratne informacije, a one negativne valja iskoristiti za povratak na pravi put koji vodi do zacrtanog cilja. Na kraju, valja imati na umu da smo se samim ulaskom u posao “preplatili” i na moguće padove.

Pri tome moramo biti svoji. Što to znači? Ne smijemo se okretati prema drugima i isključivo prilagođavati drugima. Svoje samopoštovanje ne treba kreirati prema tuđim reakcijama već prema svojim vrlinama. Ipak, korektan odnos s kolegama i suradnicima je bitan. Da biste bili korektni (ili ljubazni) prema drugima, to prvo morate postati sami prema sebi.

Na kraju zapamtite – morate biti hrabri za eventualni neuspjeh. Nitko nikada nije krenuo naprijed bez preuzimanja rizika.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.