Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kako se nositi sa zahtjevnim šefovima ?

Stručnjaci iz agencije za zapošljavanje OfficeTeam identificirali su nekoliko tipova zahtjevnih poslodavaca i načine kako se ophoditi s njima.

Stručnjaci iz agencije za zapošljavanje OfficeTeam identificirali su nekoliko tipova zahtjevnih poslodavaca i načine kako se ophoditi s njima.

Sa zahtjevnim, da ne kažemo napornim šefovima, ponekad se teško nositi. Ipak postoje načini koji ne uključuju nužno otkazno pismo.  Neke od njih opisuje portal Careerone.com

Mikromenadžeri

Imaju problema delegirati radne zadatke, a kad vas dodjele za rad na određenom projektu, reći će vam što, kako, kada i gdje napraviti.

Ukoliko vam poslodavac teškom mukom dodjeljuje zadatke, vjerojatno nema povjerenja u vas, stoga učinite sve što možete kako biste ga uvjerili u suprotno. Poštujte rokove, obratite pozornost na detalje i informirajte ga o svemu.

Loši komunikatori

Pružaju šture ili nikakve informacije, pa se zadaci često moraju završavati u 5 do 12 jer cilj i rokovi nisu bili jasno objašnjeni.

Diplomatski istaknite da ukoliko vas šef na vrijeme opskrbi sa svim potrebnim inputima, izbjeći ćete nepotrebni stres i sačuvati dragocjeno vrijeme.

Nasilnici

Oni žele da bude po njihovom i nikako drugačije. Često su osorni i podložni frustracijama. Zauzmite se za sebe i sljedeći put kad krenu u napad, racionalno objasnite svoje stajalište i ne dopustite da vas uvuku u sukob.

Saboteri

Podcjenjuju napore drugih zaposlenika i rijetko pojedincu pružaju zasluge za obavljen posao. Ovakav šef preuzima zasluge za tuđe ideje, ali krivi druge za vlastite pogreške. Osigurajte da vaš trud i doprinos budu dostupni višem vodstvu te čuvajte papirnati trag za slučaj da situacija eskalira.

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Više od stotinu srednjih ugostiteljskih i turističkih škola diljem Hrvatske ima priliku sudjelovati u programu Raise the Bar Youth, čiji je cilj unaprijediti vještine...

Komunikacija

Javno nastupanje može nam biti problem. No, budi svjestan ovih činjenica koje ti to mogu olakšati

Komunikacija

Srednji prst nije jedini prosti prst, a odmjeravanje ruke od lakta nije jedina gesta koja nije primjerena u razgovoru.

Komunikacija

Jelena Makovičić, dramska umjetnica i komunikologinja, na kazališnu pozornicu prvi put izlazi u ulozi voditeljice koja će kroz razgovore s osobama iz hrvatskoga javnog...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.