Kako se nositi sa zahtjevnim šefovima ?

Kako se nositi sa zahtjevnim šefovima ?

Sa zahtjevnim, da ne kažemo napornim šefovima, ponekad se teško nositi. Ipak postoje načini koji ne uključuju nužno otkazno pismo.  Neke od njih opisuje portal Careerone.com

Mikromenadžeri

Imaju problema delegirati radne zadatke, a kad vas dodjele za rad na određenom projektu, reći će vam što, kako, kada i gdje napraviti.

Ukoliko vam poslodavac teškom mukom dodjeljuje zadatke, vjerojatno nema povjerenja u vas, stoga učinite sve što možete kako biste ga uvjerili u suprotno. Poštujte rokove, obratite pozornost na detalje i informirajte ga o svemu.

Loši komunikatori

Pružaju šture ili nikakve informacije, pa se zadaci često moraju završavati u 5 do 12 jer cilj i rokovi nisu bili jasno objašnjeni.

Diplomatski istaknite da ukoliko vas šef na vrijeme opskrbi sa svim potrebnim inputima, izbjeći ćete nepotrebni stres i sačuvati dragocjeno vrijeme.

Nasilnici

Oni žele da bude po njihovom i nikako drugačije. Često su osorni i podložni frustracijama. Zauzmite se za sebe i sljedeći put kad krenu u napad, racionalno objasnite svoje stajalište i ne dopustite da vas uvuku u sukob.

Saboteri

Podcjenjuju napore drugih zaposlenika i rijetko pojedincu pružaju zasluge za obavljen posao. Ovakav šef preuzima zasluge za tuđe ideje, ali krivi druge za vlastite pogreške. Osigurajte da vaš trud i doprinos budu dostupni višem vodstvu te čuvajte papirnati trag za slučaj da situacija eskalira.

Podijeli

Odgovori

Top