Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Kako se odlučiti za tečaj i pohađati ga posve besplatno?

Kada postanete upoznati s važnošću dodatne edukacije, preostaje vam napraviti analizu dosadašnjeg poslovnog puta odnosno odrediti koje su vam kvalifikacije potrebne za dostizanje željenog cilja.

Kada postanete upoznati s važnošću dodatne edukacije, preostaje vam napraviti analizu dosadašnjeg poslovnog puta odnosno odrediti koje su vam kvalifikacije potrebne za dostizanje željenog cilja.

Današnje okruženje koje se rapidno mijenja traži više od formalnog obrazovanja.  Snalaženje u svakodnevnom poslu zahtijeva širinu znanja i interesa, poznavanje stranih jezika i aktivno korištenje računalnih aplikacija.

Za početak potrebno je razjasniti razliku između formalnog i neformalnog (tzv. dodatnog) obrazovanja. Formalno obrazovanje uključuje sustav općeg, strukovnog i visokoškolskog obrazovanja, do razine poslijediplomskih studija, dok neformalno obrazovanje je organizirana društvena djelatnost koja zadovoljava dopunske, dodatne ili alternativne potrebe učenja i koja može, ali i ne mora biti povezana sa sustavnom formalnog obrazovanja.

Ujedno, često se kaže da je neformalno obrazovanje nastalo uslijed neuspjeha formalnog da prati potrebe tržišta rada, ali i ekonomsko-društvenih promjena.  Kao posljedica navedenih promjena dolazi do ponude dodatnog obrazovanja koja odlikuje moderni koncept učenja za cijeli život.

U prilog važnosti dodatnog odnosno cjeloživotnog učenja idu i rezultati tradicionalnog istraživanja EduCentar portala – većina poslodavaca  (71%) priznaje da na odluku o (ne)zapošljavanju utječe i neformalno obrazovanje kandidata. 

Rezultati istraživanja pokazuju da su poslodavcima prvenstveno bitne prezentacijske i komunikacijske vještine, a zatim vještina vođenja projekata i osobni razvoj, dok su na trećem mjestu usavršavanja iz područja menadžmenta. Najmanje potrebnim poslodavci su ocijenili edukacije iz područja turizma i ugostiteljstva.

Sada kada ste upoznati s važnošću dodatne edukacije, preostaje vam napraviti analizu dosadašnjeg poslovnog puta odnosno odrediti koje su vam kvalifikacije potrebne za dostizanje željenog cilja. 

Prilikom upisivanja tečaja u svrhu dodatne edukacije zapitajte se:

·        –  Trebaju li nove vještine ili je bolje osvježiti ili doraditi postojeće?

·        – Kakva je budućnost vašeg zanimanja – na kojim vještinama će biti naglasak za dvije ili tri godine?

·        – Kako se dodatna edukacija uklapa u vaše privatne planove – želite li posjetiti određenu stranu zemlju ili namjeravate otvoriti vlastiti obrt?

Ujedno, imajte na umu da edukacije ne mora biti skupa. Tijekom cijele godine na EduCentar portalu bude aktivno niz nagradnih natječaja uz pomoć kojih možete posve besplatno pohađati željeni tečaj. Ako vam ipak sreća nije naklonjena te ne osvojite nagradu, na portalu postoji i posebna ponuda tečajeva s popustom.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.