Kako zaposliti najadekvatniju osobu i kako motivirati?

Dobro došli u svijet HR-a ili ljudskih potencijala za male i srednje poduzetnike. Širenjem sektora malog i srednjeg poduzetništva dolazi i do određenih aktivnosti unutar tih organizacija za kojima se javlja sve veća potreba a o kojima poduzetnicima i ključnim ljudima unutar organizacija nedostaje edukacije, senzibiliziranosti i stručnih znanja/vještina.

O čemu točno govorimo? O sve većem broju organizacija koje zapošljavaju do 250 zaposlenika. Istim tim zaposlenicima i njihovim kompetencijama i talentima treba znati upravljati jer kako upravljate – takve rezultate dobivate. A oni dugoročno održivi ovdje su imperativ. Tako nikako nije svejedno na koji način ćete to činiti. Sa načinom koji odaberete stižu i točno određeni rezultati! To je prva stvar koje trebate biti svjesni ako ste poduzetnik/vlasnik/manager i zapošljavate ljude.

Mnogi vlasnici malih tvrtki u Hrvatskoj i dalje pokušavaju biti ‘mudriji’ a stvari činiti na svoj način, najbolji način. Jer je on prije 20 godina funkcionirao. Možda. No mi smo u 2015. gdje se procesi, ako želite uspjeti i održivo se razvijati naravno, odvijaju potpuno, potpuno drugačije.

Cilj ove kolumne je da pomogne upravo SME sektoru, uključujući i one koji tek planiraju postati njegov dio u području kojim se bavi HRM (human resource management). Ovdje ćemo izbjegavati fensi šmensi izraze i teoretiziranje i pokušati maksimalno praktično približiti problematiku i rješenja dostupna  malim i srednjim poduzetnicima kako bi pomogli njihovom poslovanju i razvitku.

Jeste li u toj skupini ili namjeravate to uskoro postati? Muče vas pitanja i procesi vezani za zaposlenike? Ne znate kako zaposliti najadekvatniju osobu? Kako nekoga motivirati? I milijun drugih pitanja ili situacija u kojima ste se našli a ne znate kome se obratiti za pomoć, gdje potražiti odgovore?! Ovo je prostor i prilika za vas! Odgovor na vaša pitanja možete dobiti kroz HR kolumnu. Sve što trebate napraviti jest – pitati! Na mail adresu [email protected] šaljite svoja pitanja na koja odgovara naša kolumnistica, stručnjakinja za razvoj ljudskih potencijala i procesa vezanih za zaposlenike Ivana Boban Jagodić.

 

Svakako pročitajte još ponešto o našoj kolumnistici, stručnjakinji za razvoj ljudskih potencijala i procesa Ivani Boban Jagodić

Podijeli

Odgovori

Top