Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Blog zona

Kako zaposliti najadekvatniju osobu i kako motivirati?

Dobro došli u svijet HR-a ili ljudskih potencijala za male i srednje poduzetnike. Širenjem sektora malog i srednjeg poduzetništva dolazi i do određenih aktivnosti unutar tih organizacija za kojima se javlja sve veća potreba a o kojima poduzetnicima i ključnim ljudima unutar organizacija nedostaje edukacije, senzibiliziranosti i stručnih znanja/vještina.

O čemu točno govorimo? O sve većem broju organizacija koje zapošljavaju do 250 zaposlenika. Istim tim zaposlenicima i njihovim kompetencijama i talentima treba znati upravljati jer kako upravljate – takve rezultate dobivate. A oni dugoročno održivi ovdje su imperativ. Tako nikako nije svejedno na koji način ćete to činiti. Sa načinom koji odaberete stižu i točno određeni rezultati! To je prva stvar koje trebate biti svjesni ako ste poduzetnik/vlasnik/manager i zapošljavate ljude.

Mnogi vlasnici malih tvrtki u Hrvatskoj i dalje pokušavaju biti ‘mudriji’ a stvari činiti na svoj način, najbolji način. Jer je on prije 20 godina funkcionirao. Možda. No mi smo u 2015. gdje se procesi, ako želite uspjeti i održivo se razvijati naravno, odvijaju potpuno, potpuno drugačije.

Cilj ove kolumne je da pomogne upravo SME sektoru, uključujući i one koji tek planiraju postati njegov dio u području kojim se bavi HRM (human resource management). Ovdje ćemo izbjegavati fensi šmensi izraze i teoretiziranje i pokušati maksimalno praktično približiti problematiku i rješenja dostupna  malim i srednjim poduzetnicima kako bi pomogli njihovom poslovanju i razvitku.

Jeste li u toj skupini ili namjeravate to uskoro postati? Muče vas pitanja i procesi vezani za zaposlenike? Ne znate kako zaposliti najadekvatniju osobu? Kako nekoga motivirati? I milijun drugih pitanja ili situacija u kojima ste se našli a ne znate kome se obratiti za pomoć, gdje potražiti odgovore?! Ovo je prostor i prilika za vas! Odgovor na vaša pitanja možete dobiti kroz HR kolumnu. Sve što trebate napraviti jest – pitati! Na mail adresu [email protected] šaljite svoja pitanja na koja odgovara naša kolumnistica, stručnjakinja za razvoj ljudskih potencijala i procesa vezanih za zaposlenike Ivana Boban Jagodić.

 

Svakako pročitajte još ponešto o našoj kolumnistici, stručnjakinji za razvoj ljudskih potencijala i procesa Ivani Boban Jagodić

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Portal za zapošljavanje donosi 10 poslovnih prilika za prijavu njihovom mogućnosti brze prijave! Sretno!

Ljudski resursi

Nekome je davanje feedbacka urođeno, netko može imati izvjesne izazove oko toga.

Ljudski resursi

S ciljem opuštenijeg ulaska u radni tjedan, sve više radnika ponedjeljkom odrađuje samo ono što se baš mora, ne ulažući dodatni angažman (tzv. 'minimum...

Ljudski resursi

Portal za zapošljavanje donosi 10 poslovnih prilika za prijavu njihovom mogućnosti brze prijave! Sretno!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.