Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kako zatražiti povišicu?

Imate li osjećaj kako vaše radne sposobnosti i rezultati koje ste postigli virjede više od onog što ste zaradili? U tom slučaju, vrijeme je za traženje povišice.

Imate li osjećaj kako vaše radne sposobnosti i rezultati koje ste postigli virjede više od onog što ste zaradili? U tom slučaju, vrijeme je za traženje povišice.

U vrijeme krize mnogi ne razmišljaju o povišici već su sretni što uopće primaju plaću, no ukoliko ste procijenili kako je poslovanjem vaše tvrtke u posljednje vrijeme ipak zavladala pozitivna klima, možda je vrijeme za korak dalje.

Prema izboru portala eHow.com donosimo vam savjete kako zatražiti povećanje plaće:

Skupite hrabrost!

Prvi korak uključuje stjecanje hrabrosti. U većini situacija zaposlenici su prije traženja povišice skloni oklijevanju pa stoga pripremite na vrijeme. Budite uvjereni u svoje kvalitete i jasno izložite razloge zbog koji mislite da zaslužujete povećanje plaće.

Poradite na nastupu!

Budite izravni i konkretni! Fokusirajte se na svoja dostignuća i posvećenost poslu. Iznesite sve primjere kad ste doprinijeli uspješnom poslovanju tvrtke te poslodavcu objasnite kako ste razgovor o povišici odlučili zakazati tek nakon što ste postali sigurni u vlastita dostignuća.

Budite strpljivi!

Nakon što zatražite povišicu, poslodavcu će vjerojatno trebati vremena da donese odluku. Ne požurujte odgovor i dopustite upravi da temeljito razmotri vaš zahtjev, bez obzira trajao proces nekoliko dana ili nekoliko mjeseci.

Ostanite realni!

Upoznajte se sa standardima plaća unutar vaše branše. Ne tražite povišicu ukoliko ne znate koliki platni rang obuhvaća vaš nivo radnog iskustva. Raspitajte se o financijskoj situacija s kolegama iz drugih tvrtki koji rade na položajima bliskim vama.

Predvidite moguće reakcije!

Ukoliko vaš šef kaže kako tvrtka trenutno nema dovoljno sredstava za povišicu pitajte kad biste ju mogli očekivati. Ako smatra kako je niste zaslužili naglasite postupke kojima ste doprinijeli uspješnom poslovanju tvrtke s kojima vaš šef možda nije upoznat. Čak i ukoliko povišicu kategorički odbije, pokušajte se izboriti za neki drugi oblik pogodnosti, poput dodatnih slobodnih dana.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.