Kakve maske nosimo na poslu?

Kakve maske nosimo na poslu?

Nosač kave

Dok bi vam svi najradije odgovorili, nije dobro čim je ponedjeljak, vi cvrkućete ‘Dobro jutro!’, nosite kave, pitate ljude kako su se proveli za vikend i moglo bi se reći da doprinosite pozitivnoj radnoj atmosferi. Osim ako vaše dobro raspoloženje nije maska i s vama se teško da razgovarati ako situacija  nije ružičasta: za vas postoje samo ružičaste naočale.

Živim za svoj posao

Šef jede, a vi mu iznosite dobru ideju stojeći pored njega. Slučajni susret u WC-u dobra vam je prilika za razgovor s određenom osobom čak i ako je došla riješiti ozbiljnije tjelesne potrebe i najvjerojatnije želi da nestanete. Ponovno maska entuzijazma, ali s manjkom takta i pretjeranim interesom za posao. Što nije loše, no je li stvarno?

Znatiželjni špijun

Slučajno naletavate kad netko od zaposlenika naziva urologa i potiho mu objašnjava svoje probleme i ne mičete se, ako primjetite kolegu s posla nakon radnog vremena, bit će vam prirodnije da ga slijedite negoli pozdravite, a uredski tračevi vaša su svakodnevna hrana za mozak? Nažalost, igrate se znatiželjnog špijuna i nosite jednu od najomraženijih maski.

Kraljica drame

Svi moraju znati koliko glasno možete tipkati, zalupiti vratima, opsovati kad vam nije dobro i smatrate prirodnim da scena na poslu izgleda poput pozornice na kojoj vi dramatizirate, a ostali slušaju? Dobro je ako se svi mogu tako opušteno ponašati, loše ako ste tvrtku pretvorili u svoje apsolutističko kraljevstvo.

Potencijalni organizator vjenčanja

Takve maske najbolje dolaze do izražaja kad morate organizirati svoje vlastito vjenčanje o čemu ostali na poslu moraju danima slušati. No dovoljna je organizacija kupovine poklona i proslava na poslu da vas se uvrsti u ovu ulogu koju onda morate igrati stalno posebice ako nema zaposlenika kojem to spada u opis posla.

Zabavnjača

Možda samo vi mislite kako ste cool, no vama posao nije samo posao ako ne uključuje i malo stvarnog života koji ćete, podijeliti, s kim drugim, negoli s kolegama. I tako, kad god nastane tišina, vi je ispunite nekom svojom anegdotom što sigurno opušta atmosferu, no možda vam ponekad odmaže u karijeri ako ste okruženi ‘švicarcima’. Ali, dobrodošli ste na svim uredskim zabavama i izletima: sjetite se, tada je vaša uloga najpoželjnija.

Švicarac/Japanac

Imate najviše šanse za zaposlenje, ali, osim ako ne radite timski s ostalim kolegama, odmažete svima kojima smisao za red i čistoću nije prioritet za posao. Osjećate li potrebu da očistite tuđe stolove, ponosite se time što nikad ne kasnite i nećete odstupiti od profesionalnih normi ponašanja ni po cijenu života, dobrodošli u ovu kategoriju.

Moj Posao

Podijeli

Odgovori

Top