Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Kanadski ministar pozvao kanadske tvrtke da ulažu u Hrvatsku

Kanada je pred skorim potpisivanjem ugovora o slobodnoj trgovini s EU, a to će biti najopsežniji ugovor te vrste na svijetu, naglasio je kanadski ministar za međunarodnu trgovinu Ed Fast koji upravo u tome vidi priliku za snažniji ulazak kanadskih investitora u EU i Hrvatsku.

Kanada je pred skorim potpisivanjem ugovora o slobodnoj trgovini s EU, a to će biti najopsežniji ugovor te vrste na svijetu, naglasio je kanadski ministar za međunarodnu trgovinu Ed Fast koji upravo u tome vidi priliku za snažniji ulazak kanadskih investitora u EU i Hrvatsku.

Kanadski ministar za međunarodnu trgovinu Ed Fast pozvao je kanadske tvrtke da ulažu u Hrvatsku, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK) u priopćenju o konferenciji o potencijalima bilateralne gospodarske suradnje Kanade i Hrvatske koja je jučer održana u Torontu.

Konferencija je jedno od niza događanja održanih tijekom boravka hrvatskog gospodarskog izaslanstva u Kanadi, a u posjetu toj zemlji su i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Gospodarsko izaslanstvo u kojem su predstavnici 30 hrvatskih tvrtki u Kanadi boravi od 23. do 27. travnja, tijekom tog posjeta održan je i investicijski forum, a jučer i konferencija o potencijalima bilateralne gospodarske suradnje Kanade i Hrvatske koju je otvorio kanadski ministar za međunarodnu trgovinu.

Kanada je pred skorim potpisivanjem ugovora o slobodnoj trgovini s EU, a to će biti najopsežniji ugovor te vrste na svijetu, naglasio je Fast koji upravo u tome vidi priliku za snažniji ulazak kanadskih investitora u EU i Hrvatsku.

Mnogo je simbolike u tomu što Hrvatska ulazi u EU upravo na kanadski Nacionalni dan 1. srpnja, Fastove su riječi koje se prenose u priopćenju.

Također se prenosi i izjava hrvatskog ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka kako je nazočnost dvaju hrvatskih ministara snažna potpora gospodarstvenicima iz Hrvatske, ali i iz Kanade te kako je sada na njima da dogovore konkretne poslove, za što postoji očiti potencijal.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici 50-ak kanadskih tvrtki s kojima su hrvatski poduzetnici razgovarali o mogućnostima uspostave konkretne poslovne suradnje, a održana su i tri interaktivna i zanimljiva raspravna panela – o turizmu, ICT-u i industriji, s prikazom situacije u Hrvatskoj u tim sektorima i mogućnostima i potencijalima suradnje.

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo u Kanadi boravi u organizaciji Kanadsko-hrvatske poslovne mreže (CCBN), Kanadsko-hrvatske gospodarske komore (CCCC) i Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Iz HGK su ranije izvijestili i o u srijedu održanom investicijskom forumu na kojem su predstavljeni ulagački projekti zajedničkog naziva “Hrvatska: nova ulazna točka za europsko tržište”.

Forum je okupio više od 50 sudionika i potencijalnih institucionalnih i privatnih investitora, koji su posebno zanimanje pokazali za projekt javno-privatnog partnerstva Trga pravde u Zagrebu, za projekt monetizacije hrvatskih autocesta te projekt revitalizacije turističkog kompleksa Kupari.

Robna razmjena između Hrvatske i Kanade je prilično uravnotežena iako skromna te je prošle godine, u kojoj je zabilježen izuzetno visok rast, iznosila oko 110 milijuna eura. Hrvatska je prošle godine u Kanadu izvezla roba u vrijednosti 54,4 milijuna eura, što je 371 posto više nego nego 2011. godine, dok je istodobno uvoz iz Kanade porastao za 130,4 posto, na 55,1 milijun eura.

Hrvatska je prošle godine zabilježila i znatan porast turističkih dolazaka i noćenja gostiju iz Kanade, došlo ih je nešto više od 55 tisuća, ili 12,7 posto više nego 2011., a ostvarili su gotovo 150 tisuća noćenja, što je porast za 11,6 posto.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.