Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Kinezi proizveli hiPhone5, kopiju novog iPhonea 5

Najnoviji model Appleova iPhonea već je stigao na kinesko tržište, ali u svojoj lažnoj inačici. hiPhone5 prodaje se za 200 juana (31 američki dolar) na vodećoj stranici za internetsku prodaju…

Najnoviji model Appleova iPhonea već je stigao na kinesko tržište, ali u svojoj lažnoj inačici. hiPhone5 prodaje se za 200 juana (31 američki dolar) na vodećoj stranici za internetsku prodaju...

No, za puno “vjerniju” kopiju potrebno je izdvojiti 800 juana, kažu u trgovinama elektroničke opreme Shanghaiu.

Izrađen na temelju fotografija

hiPhone5 izrađen je na temelju “procurenih” fotografija novog Appleova iPhonea5 koji se tek treba pojaviti na tržištu. Tanji je i ima manje zaobljene rubove u odnosu na iPhone4. Iznimno je lagan, gotovo kao plastična igračka, kao i svi ostali lažni mobiteli.

Zapadne vlade već su nekoliko puta kritizirale Kinu zbog kršenja intelektualnog vlasništva, no unatoč tomu u trgovinama se i dalje može naći lažna roba, od satova poznatih marki, do torbi i kompjutorskog softwarea.

Apple, koji bi najnoviju verziju smartphonea iPhone 5 trebao lansirati na tržište u roku nekoliko mjeseci, prodao je u prošlom tromjesečju rekordnih 20.34 milijuna iPhonea, iako je aktualni model stariji od godinu dana.

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Cilj okruglog stola je educiranje cjelokupne hrvatske poslovne zajednice o mogućnostima koje intelektualno vlasništvo nudi poduzećima temeljenim na znanju i inovacijama te u kreativnim...

Industrija

Kontinentalna Kina jedan je od trgovinskih partnera Hrvatske, a prava intelektualnog vlasništva odlučujući su čimbenik u poticanju te trgovine.

Ekonomija

Analitička kompanija Canalys objavila je preliminarne rezultate za posljednji prošlogodišnji kvartal za tržište pametnih telefona.

Ekonomija

Diljem svijeta se svake godine registriraju milijuni patenata. I u Hrvatskoj broj registriranih patenata raste.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.