Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Ključni izazovi u praksi javne nabave

U Opatiji je danas završila dvodnevna Međunarodna konferencija o javnoj nabavi „Razmjena iskustava o ključnim izazovima u praksi javne nabave“ u organizaciji PJR-a.  

U Opatiji je danas završila dvodnevna Međunarodna konferencija o javnoj nabavi „Razmjena iskustava o ključnim izazovima u praksi javne nabave“ u organizaciji PJR-a.

Drugog dana konferencije ključne teme su bili izazovi i problemi s kojima se stručnjaci susreću u postupku javne nabave kroz budućnost kriterija ekonomski najpovoljnije ponude, a istaknuto je kako je potrebno više ulagati u edukacije vezane uz javnu nabavu.

„Kroz sustav edukacija je potrebno razvijati vještine i znanja naručitelja da može kvalitetno koristiti svoje diskrecijske ovlasti i maksimalno koristiti sve benefite ekonomski najpovoljnije ponude kao kriterija“, izjavio je Anđelko Rukelj, zamjenik predsjednika Državne komisije za kontrolu javne nabave.

Maja Kuhar, zamjenica državnog tajnika iz Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu je govorila o važnosti profesionalnog istraživanja i konzultacijama s tržištem. Iznijela je primjere nabava koje su krenule u krivom smjeru jer istraživanje tržišta nije bilo adekvatno.

„U sklopu javne nabave potrebno je istražiti ponuditelje, predmet nabave i cijene. Dodatni elementi koje je potrebno uvrstiti u postupak svakako su ekološki element, socijalni element te ekonomska politika“, naglasila je Maja Kuhar.

Konferenciju je zatvorila panel rasprava na temu „Upravljanje financijskim tokovima sukladno sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru; istraživanje tržišta, e-nabava, provedba ugovora o nabavi, nepravilnosti u postupcima javne nabave u EU projektima“ na kojoj su sudjelovali Filip Tončić, Infodom, Uwe Flach, Federalna agencija za javnu nabavu (Austrija), Maja Kuhar, Središnji državni ured za središnju javnu nabavu te Antonija Ćurić, Agencija za reviziju sustava provedbe programa Europske unije.

Pročitajte još:

Edukacija

Fina tijekom mjeseca siječnja i veljače organizira poslovne radionice na temu e-Račun u javnoj nabavi.

Ekonomija

Prva međunarodna konferencija o javnoj nabavi u Hrvatskoj, "Prakse javne nabave država zemalja članica EU", održat će se 17. i 18. svibnja 2018. u...

Ekonomija

Izglasavanje novog Zakona o javnoj nabavi donijet će mnogo promjena u dosadašnji postupak provođenja procesa javne nabave. Prema novom zakonu, koji će uzimati u...

Ekonomija

U skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi, za sve dionike u sustavu javne nabave, od 1. siječnja ove godine u postupcima javne nabave...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.