Poslovna radionica e-Račun u javnoj nabavi

Fina tijekom mjeseca siječnja i veljače organizira poslovne radionice na temu e-Račun u javnoj nabavi.

Radionica pokriva zakonski aspekt e-računa u javnoj nabavi, što uključuje i novu europsku Normu o elektroničkom izdavanju računa 16931-1:2017 propisanu Direktivom EU/2014/55, a kojom se uređuje semantički model podataka i popis sintaksi za razmjenu elektroničkog računa CEN/TS 16931-2:2017.

Navedena Norma je sastavni dio Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (NN 94/2018)  te je servis e-Račun za državu kao centralna točka za prolaz svih računa, prilagođen novoj Europskoj normi.
Svi obveznici javne nabave su od 01.12.2018. godine obvezni zaprimati i obrađivati strukturirane elektroničke račune sukladno sa Europskom normom.

Javni naručitelji su obvezni usluge informacijskog posredništva zaprimanja i slanja elektroničkih računa povjeriti Financijskoj agenciji (Fina).

Radionica pokriva i načine povezivanja sa sustavom i korištenje sustava, preduvjete za pristup te potrebnu dokumentaciju.

Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje.
Lokacija održavanja radionica je Fina, Vukovarska 70, Zagreb.


Broj sudionika na pojedinoj radionici je ograničen te ćete ovisno o popunjenosti biti obaviješteni o terminu slobodne grupe.

Detaljnije informacije možete dobiti na adresi [email protected].

Prijavu možete izvršiti na sljedećoj poveznici za prijavu http://www.fina.hr/prijava_za_tehnicku_radionicu, uz napomenu da se radi o poslovnoj radionici.

Podijeli

Odgovori

Top