Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Kodak bi od Applea i RIM-a u svibnju mogao izvući milijardu dolara

Kompanija Eastman Kodak “mogla bi u svibnju izvući jednu milijardu dolara od Applea i RIM-a”, izjavio je Antonio Perez, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije, zasnivajući svoju procjenu na 964 milijuna dolara dobivenih nakon nagodbi o patentima postignutih sa Samsungom i LG Electronicsom.

Kompanija Eastman Kodak "mogla bi u svibnju izvući jednu milijardu dolara od Applea i RIM-a", izjavio je Antonio Perez, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije, zasnivajući svoju procjenu na 964 milijuna dolara dobivenih nakon nagodbi o patentima postignutih sa Samsungom i LG Electronicsom.

Dok veća razlučivost zahtijeva više procesorske snage i prostora za pohranu, patent 131 godine stare tvrtke sa sjedištem u Rochesteru u New Yorku omogućava pregled niske rezolucije pokretnih slika tijekom snimanja u visokoj rezoluciji. Kodak, koji je prošle godine prikupio 838 milijuna dolara od patenata, tvrdi kako se njegova opcija prethodnog pregleda slike, tzv. image-preview opcija, koristi u svakoj digitalnoj kameri i telefonu s kamerom.

Izbacivanje s tržišta dobar poticaj za nagodbe

Na ročištu održanom 24. siječnja, Apple i RIM opovrgnuli su povredu patenta i proglasili ga nevažećim. Sudac Paul Luckern složio se s tvrtkama po oba pitanja, iako je Kodak izrazio negodovanje zbog sučeva mišljenja. Nakon što je američki Međunarodni trgovački centar (ITC) priopćio da će pregledati sučevo obrazloženje iz siječnja koje pokazuje da Apple iPhone i RIM BlackBerry ne krše Kodakov patent za pregled digitalnih slika korištenjem manje snage obrade i skladištenja prostora, Eastman Kodak izvojevao je pobjedu u posljednjem krugu sporova protiv Applea i RIM-a. Međunarodni trgovački centar, koji jedini može blokirati uvoz proizvoda koji krše patenata SAD-a, planira kako bi konačna odluka mogla stupiti na snagu 23. svibnja čime bi Eastman Kodak i službeno dobio spor.

Iako je ITC kvazi-sudski arbitar za trgovačke sporove jer ta agencija ne može narediti isplatu novčane odštete, prijetnja izbacivanjem s američkog tržišta često tvrtkama daje dobar poticaj za nagodbe. Kodak je već iskoristio ITC da dobije 550 milijuna dolara od tvrtke Samsung i 414 milijuna dolara od LG-a. U tom slučaju, drugi ITC-ov sudac je stao na stranu Kodaka, dok su se proizvođači telefona nagodili i prije nego što je povjerenstvo donijelo odluku o tom slučaju.

Ovoga je puta šesteročlana komisija u Washingtonu naložila kompanijama da predstave svoje argumente po pet točaka uključujući i svoje mišljenje bi li sudac Luckern trebao uzeti u obzir sudsko tumačenje patenata u slučaju Samsung i LG, te rezultate pregleda od strane Američkog ureda za patente.

Članak u cijelosti pročitajte na portalu Poslovni.hr

Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Status quo nije donio Kodaku ništa osim propasti, neće niti vama.

Poduzeća

Lenovo je predstavio inovacije uključujući prvo javno prikazivanje dokaza koncepata za rollable pametne telefone i prijenosna osobna računala.

Komentari

Umjetna inteligencija polako ulazi u škole, a STEM postaje neophodan za poslove budućnosti.

Komentari

Je li televizor i u vašem domu svojevrstan mali oltar koji se nalazi u fokusu u dnevnom boravku?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.