Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Koji su to proizvodi koji predstavljaju opasnost za korisnike?

Državni inspektorat temeljem obavijesti RAPEX-a o proizvodima koji predstavljaju opasnost za korisnike izvijestio je danas javnost o više takvih proizvoda – motornih vozila i motocikala za koje je utvrdio da se nalaze na tržištu Hrvatske.

Državni inspektorat temeljem obavijesti RAPEX-a o proizvodima koji predstavljaju opasnost za korisnike izvijestio je danas javnost o više takvih proizvoda - motornih vozila i motocikala za koje je utvrdio da se nalaze na tržištu Hrvatske.

Tako se prenosi RAPEX obavijest za potrošače o programskoj greški kod motornih vozila Chrysler i Jeep, proizvedenih između 2008. – 2012. godine. U Hrvatsko je riječ je o devet vozila Chrysler Grand Voyager, Jeep Compass i Jeep Patriot kod kojih postoji mogućnost preskoka na maloj brzini, te se zatezač pojasa i bočni zračni jastuk ne mogu aktivirati, što može uzrokovati ozljedu korisnika.

Nadalje, radi se o zamjeni pretvarača sklopa kao dio hibridnog sustava vozila Lexus, kod 44 vozila proizvedenih između 2005. – 2008. godine. U ograničenim slučajevima dolazi do podizanja osigurača kruga što uzrokuje gušenje hibridnog sustava što će rezultirati zaustavljanjem vozila tijekom vožnje.

Slijedeća je obavijest o zamjena klipnjače na stražnjoj ovjesi motocikla Piaggio, Moto Guzzi, proizvedenih između 2012. – 2013. godine. Klipnjača može puknuti u toku vožnje na stražnjem donjem udarnom potpornju i blokirati zadnji kotač motocikla.

Izvještava se i o zamjena stražnjeg kočionog crijeva motocikla Yamaha kod 38 motocikala kod kojih se tijekom vožnje kruti dio kočione cijevi može izvući iz metalnog rukavca uzrokujući gubitak sile kočenja u stražnjem kočionom sustavu.

Kod četiri motocikala Honda, proizvedenih između 7.7.2012. do 30.7.2013., riječ je o zamjeni pumpe za gorivo, jer se nosač od smole unutar pumpe za gorivo može deformirati što će uzrokovati zaključavanje pumpe za gorivo.

Svi kupci tih vozila i motocikala u Hrvatskoj obaviješteni su od strane distributera za Hrvatsku o zamjeni navedenih dijelova.

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Ovo su tretmani koji će vas prema izboru vrhunskih wellness stručnjaka iz Terma Olimia najbolje regenerirati.

Lifestyle

Danas govorimo o snazi koju nema svatko, o snazi duha. Govorimo o mentalno jakim ljudima.

Lifestyle

Meetup je okupio više od 120 sudionika, a druženje startupaša u okviru networkinga produljilo se do iza ponoći.

Ekonomija

Atos Hrvatska, strateški partner projekta i svjetski lider u području digitalne transformacije te Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO), najavili su početak projekta eHZZO...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.