Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Koliko doista košta osiguranje vaše imovine? Koje štete pokriva, trebate li ga?

Prema posljednjim podacima Hrvatskog ureda za osiguranje u prva tri mjeseca 2011. godine 86.265 građana Hrvatske imalo je policu osiguranja imovine svog kućanstva. Blizu 40 posto njih bilo je osigurano u Croatia osiguranju. Čak ako optimistično procijenimo da je riječ o kućanstvima od prosječno četiri člana, porazna je činjenica da je samo oko 8 posto građana Hrvatske ima osiguranu svoju imovinu…

Prema posljednjim podacima Hrvatskog ureda za osiguranje u prva tri mjeseca 2011. godine 86.265 građana Hrvatske imalo je policu osiguranja imovine svog kućanstva. Blizu 40 posto njih bilo je osigurano u Croatia osiguranju. Čak ako optimistično procijenimo da je riječ o kućanstvima od prosječno četiri člana, porazna je činjenica da je samo oko 8 posto građana Hrvatske ima osiguranu svoju imovinu...

Istodobno, neke statistike britanskih osiguravatelja pokazuju da oko 78 posto Britanaca osigurava svoj dom od raznih rizika i opasnosti koje mu prijete. Sve to pokazuje da moramo još poraditi na edukaciji i podizanju svijesti o osiguranju vlastite imovine.

Prema podacima Europske federacije osiguravatelja (CEA), prosječni Hrvat izdvajao je, ukupno za sve premije osiguranja 289 eura godišnje od čega se 213 ili preko 70 posto odnosi na neživotna osiguranja. No, samo oko 5 posto tog iznosa odlazi na osiguranje imovine.

Opasnosti za neosigurane

Elementarne nepogode, sve učestalije krađe i razbojstva, ali i izljevi vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi samo su neke od opasnosti koji prijete našem domu. Ove opasnosti prijete svaki dan, a rizik od njih se posebice povećava u vrijeme godišnjih odmora koji upravo počinju.

Građani često imaju predrasude da su osiguranja imovine skupa i nepotrebna sve dok se ne dogodi neka šteta. Cijena osiguranja imovine u prosječnom dvosobnom stanu stoji samo 200 do 250 kuna godišnje što je doista minimalno ulaganje u sigurnost svog doma.

Kod osiguranja kućanstva zaštićene su stvari (namještaj, bijela tehnika, novac, odjeća, umjetnički predmeti i druge dragocjenosti) a ne stan ili kuća kao građevine. Osnovnim osiguranjem Croatia osiguranja obuhvaćeno je zaštita doma od čak 14 opasnosti među kojima su požar i udar groma, oluja i tuča, poplave i bujice, klizanje tla i odronjavanje zemljišta. Osiguranje pokriva i rizik izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, provalne krađe i razbojstva.

Kako se formira cijena?

Cijena ovisi o kategoriji stana, veličini, opsegu pokrića, itd. Primjerice, ukoliko osiguranik ima alarmne uređaje ili alarmni uređaj s video nadzorom, na osnovu toga ostvaruje dodatni popust.

Uz osnovno osiguranje stvari u kućanstvu u CROATIA osiguranju može se ugovoriti i dodatno osiguranje boja, obloga, podova i stakla od navedenih opasnosti te kućanskih uređaja od šteta nastalih djelovanjem električne energije.

Ako se posebno ugovori mogu se osigurati i uobičajeni troškovi pronalaženja oštećenja na vodovodnim i odvodnim cijevima kućne kanalizacije, saniranje zidarskih i vodoinstalaterskih radova na zidu ili podu i naknada štete na tim cijevima.

Osigurajte elektroniku, umjetnine, vrijednosne papire…

Od šteta nastalih djelovanjem električne energije osim uobičajenih kućanskih uređaja (hladnjak, TV, perilica itd.) moguće je osigurati i klima uređaje. Stvari kućanstva moguće je osim u stalno nastanjenom stanu osigurati i u nenastanjenom stanu kao i u vikend kući i vinogradarskoj klijeti.

Kod osiguranja stvari kućanstva policom je moguće osigurati i gotov novac, vrijednosne papire, drago kamenje, plemenite metale, umjetnine i zbirke poštanskih maraka i slično.

Svoje nekretnine građani mogu osigurati unutar Obiteljskog paketa, mali i srednji poduzetnici u sklopu Poduzetničkog paketa, a poljoprivrednici unutar Poljoprivrednog paketa. Više informacija o paketima građani mogu dobiti na web stranicama Croatia osiguranja

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Na natječaj inovativnih tehnoloških idejnih rješenja LAQOthon mogu se prijaviti svi kreativni i tehnološki osviješteni entuzijasti.

Marketing i prodaja

Brigometar je jedinstveni interaktivni oglas pokretan umjetnom inteligencijom. 

Poduzeća

Croatijin LAQO, prvo hrvatsko 100% digitalno osiguranje, drugu godinu zaredom ima najbolje korisničko iskustvo i najbolji kontaktni centar do 30 radnih mjest

Financije

CROATIA osiguranje ovo je visokotehnološko rješenje razvila u suradnji s partnerima Swiss RE-om, jednim od vodećih svjetskih reosiguratelja, te tvrtkama Genillard&Co i VanderSaat BV,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.