Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Konsolidirani gubitak Viadukta 23,7 milijuna kuna

U osvrtu na prvo tromjesečje, u izvještaju se navodi da su najveći utjecaj na poslovanje imale vremenske prilike – duga zima s obiljem snijega, potom dugotrajno kišno razdoblje pa poplave. Sve je to na većini projekata onemogućilo željeni i planirani opseg radova i smanjilo prihode

U osvrtu na prvo tromjesečje, u izvještaju se navodi da su najveći utjecaj na poslovanje imale vremenske prilike - duga zima s obiljem snijega, potom dugotrajno kišno razdoblje pa poplave. Sve je to na većini projekata onemogućilo željeni i planirani opseg radova i smanjilo prihode

Gubitak Viadukt grupe u prvom ovogodišnjem tromjesečju iznosio je 23,7 milijuna kuna, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju iznosio 2,7 milijuna kuna, podaci su iz konsolidiranog nerevidiranog financijskog izvještaja Viadukta koji prenosi Zagrebačka burza.

Viadukt i društva kćeri u prvom su tromjesečju ostvarili ukupne prihode od 127,9 milijuna kuna, što je 11 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Prihodi od osnovne djelatnosti iznose 122,9 milijuna kuna i smanjeni su za 11 posto na godišnjoj razini.

Ukupni rashodi od 151,7 milijuna kuna veći su za 4,3 posto u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine.

Krajem ožujka, obveze Viadukt grupe prema dobavljačima bile su 179,8 milijuna kuna, a potraživanja od kupaca 131,7 milijuna kuna.

U osvrtu na prvo tromjesečje, u izvještaju se navodi da su najveći utjecaj na poslovanje imale vremenske prilike – duga zima s obiljem snijega, potom dugotrajno kišno razdoblje pa poplave. Sve je to na većini projekata onemogućilo željeni i planirani opseg radova i smanjilo prihode.

Usporeno, odnosno nikakvo odlučivanje to jest loše vođenje projekata glavnih investitora i dalje je značajka u poslovanju, dodaje se u izvještaju.

Ocjenjuje se da je razina ugovorenih poslova u Hrvatskoj zadovoljavajuća i omogućuje stabilno poslovanje idućih godina.

U skorom roku u Viaduktu očekuju potpisivanje ugovora za gradnju novog terminala Zračne luke Zagreb gdje će Viadukt izvoditi radove vrijedne 50 milijuna eura.

Osim u Hrvatskoj, Viadukt traži poslove u Rusiji, Turkmenistanu, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Alžiru i Libiji, kaže se u izvještaju.

Grupu Viadukt čine matica Viadukt i društva kćeri Viadukt Banovina, Viadukt Projekt, Viadukt Konstrukcije i Asfaltni proizvodni sustavi.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.