Kosor: napori koje ulažemo su vidljivi, prošlogodišnji rashodi su 99,6 posto planiranog

Kosor: napori koje ulažemo su vidljivi, prošlogodišnji rashodi su 99,6 posto planiranog

Video pogledajte ovdje

Napori koje ulažemo u oporavak Hrvatske su vidljivi što potvrđuje i podatak da su prošlogodišnji rashodi 99,6% od planiranog, dodala je Kosor.

Dalić: proračun se odvijao u teškim okolnostima

Ministrica financija Martina Dalić, koja i iznijela Izvještaj, istaknula je da se proračun u 2010. odvijao se u teškim okolnostima te da se ukupan učinak javnih financija na gospodarstvo koji mjeri veličinom deficita konsolidiranja opće države koji je bio planiran 4,6%, a ostvaren 4,3% što je oko milijardu kuna manje. Državni ured za reviziju dao je preporuke, dio za poboljšanja koja se tiču načina upravljanja i dodjele jednog dijela subvencija, dok je dio preporuka tehničkog karaktera, dodala je ministrica.

Akcijski plan za privlačenje investitora

U sklopu prve točke Dnevnog reda, Provedba Programa gospodarskog oporavka, Vlada je na sjednici usvojila Izvješće o provedbi Akcijskog plana uklanjanja prepreka za ulaganja u Republiku Hrvatsku. Iako smo plan donijeli prošle godine njegova revidiranja su nužna, izjavila je Kosor i napomenula kako se svi moraju aktivno uključiti, posebno lokalna samouprava. Premijerka je za sutra najavila sastanak užeg dijela Vlade kako bi za slijedeći tjedan nadopunjeni Akcijski plan bio spreman.

Potpredsjednik Vlade za investicije Ivan Domagoj Milošević istaknuo je kako je ovo prvi put da se jedna hrvatska Vlada sustavno bavi investicijskom klimom.

Podijeli

Odgovori

Top