Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Kosor: Nek se jasno zna da nismo „banana“ država!

”Polazim u dobroj vjeri da, neovisno što ste ministar prometa i infrastrukture, niste u svom profesionalnom ili privatnom životu imali puno dodira s građevinskim radovima”.

''Polazim u dobroj vjeri da, neovisno što ste ministar prometa i infrastrukture, niste u svom profesionalnom ili privatnom životu imali puno dodira s građevinskim radovima''.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor uputio je otvoreno pismo ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću, koje prenosimo u cijelosti:

”Polazim u dobroj vjeri da, neovisno što ste ministar prometa i infrastrukture, niste u svom profesionalnom ili privatnom životu imali puno dodira s građevinskim radovima.

Da ste imali, znali biste da se na lokaciji novog terminala Zračne luke Zagreb već tri mjeseca događa samo tzv. priprema gradilišta (postavljanje zaštitne ograde, kontejnera, rušenje drveća, ravnanje zemljišta!).

Pošto tzv. građevinski radovi traju već tri mjeseca nejasno je gdje je veliki iskop promjera novog terminala dubine cca 10 metara, prepun betonskih temelja iz kojih vire željezne armature, što bi značilo da se sve ove mjesece nešto ozbiljno radilo, no to nije tako, u što se možete i osobno uvjeriti ako posjetite gradilište.

Radi usporedbe, u istom vremenskom periodu i pod istim vremenskim uvjetima radovi na trgovačkom centru IKEA u Rugvici doveli su, ne samo do iskopa i temelja već i do izgradnje cjelokupne betonske konstrukcije sve do krovišta.

Sličan igrokaz na gradilištu, očito i prema vašem saznanju, odigran je i u 12. mjesecu za potrebe medija (postoje arhivske snimke), a jučer je samo dobro ponovljen.

Ja ću i dalje pratiti rad koncesionara Zračne luke Zagreb, jer to moja obveza prema građanima Grada Zagreba. Stalo mi je da svi investitori budu dobro došli u Hrvatsku, ali da se jasno zna da nismo „banana“ država.

Povećanje naknada od 100% isključivo na trošak putnika i isplate bonusa (koje ste naglo povukli u ponedjeljak popodne na sjednici Skupštine društva!!!) za hrvatske direktore od naše ostvarene dobiti iz prethodnog razdoblja posebna je priča.

Ministre, pozivam Vas da već sutra posjetite gradilište, a ako me pozovete rado ću se sa Vama fotografirati pored „izvedenog iskopa i izgrađenih temelja“ novog terminala”.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Grad Mostar od svibnja bi trebao imati uspostavljenu redovnu avionsku liniju za Zagreb, a preko zagrebačkog aerodroma bi bio povezan sa svim glavnim središtima...

Ekonomija

Sve je tematski razdijeljeno po etažama te novi Centar Kaptol sada u još opuštenijoj atmosferi odgovara na svakodnevne potrebe Zagrepčana - od uobičajenih zadataka...

Nekretnine

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je Zagreb tijekom ožujka ostao najtraženiji grad za kupnju stanova, a osim velike potražnje zabilježene su i nešto...

Ekonomija

Zagreb je na oglasniku Crozilla.com i dalje najtraženiji grad za kupnju stanova, a posebna je pozornost posvećena novogradnji.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.