Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Kosor – Ulaganjem u izgradnju autocesta pomažemo građevinarima

Nastavkom ulaganja u gradnju autocesta Vlada želi potaknuti investicijski ciklus i pomoći građevinskoj industriji, izjavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je danas obišla gradilište dionice Buševec – Lekenik na autocesti Zagreb – Sisak. Ukupna investicija u gradnju na toj autocesti vrijedna je 5,1 milijardi kuna, a trebala bi biti dovršena za dvije i pol godine.

Nastavkom ulaganja u gradnju autocesta Vlada želi potaknuti investicijski ciklus i pomoći građevinskoj industriji, izjavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je danas obišla gradilište dionice Buševec - Lekenik na autocesti Zagreb - Sisak. Ukupna investicija u gradnju na toj autocesti vrijedna je 5,1 milijardi kuna, a trebala bi biti dovršena za dvije i pol godine.

Gradnja cesta za spašavanje građevinarstva

– Investicija od 645 milijuna kuna u nastavak gradnje autoceste Zagreb – Sisak vrijedna je i važna, a njome želimo potaknuti investicijski ciklus i pomoći građevinarstvu da ne padne na koljena, – izjavila je premijerka.

Kazala je da se gradnja autocesta odvija u skladu s Planom građenja i održavanja autocesta za 2010. godinu.

Dodala je kako je bitno da u teškoj godini Hrvatska nastavlja s gradnjom autocesta.

– Idemo korak po korak, takva su vremena, – rekla je Kosor te napomenula da će nastavak radova na autocesti Zagreb – Sisak omogućiti rad mnogih građevinara.

Na dionici dugoj 11,2 kilometra gradi se 12 objekata

Dionica Buševec – Lekenik, dužine 11,2 kilometra, dio je veće dionice Velika Gorica jug – Lekenik. Na njoj se planira izgraditi 12 objekata, od toga dva mosta, šest nadvožnjaka i četiri propusta. Također su planirani čvor Lekenik, cestarinski prolaz Lekenik i prateći uslužni objekt Pešćenica.

Izvođač radova je poslovna udruga koju čine Konstruktor – inženjering, Hidroelektra niskogradnja i Osijek Koteks. Planirani rok gradnje je 12 mjeseci, a ugovorena vrijednost radova je 529,2 milijuna kuna bez PDV-a (s PDV-om 645 milijuna kuna).

Autocesta Zagreb – Sisak, ukupne je dužine 47,9 kilometara, a ukupna planirana investicija u gradnju je 5,1 milijardi kuna. Trebala bi biti dovršena za najviše dvije i pol godine.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.