Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Kreće ovogodišnje izdanje IMPACT 2021

Impact 2021, jedan od najvećih događaja u središnjoj i jugoistočnoj Europi posvećen društveno odgovornom poslovanju, nakon godinu dana pauze vraća se u svom posebnom online izdanju.

Impact 2021, jedan od najvećih događaja u središnjoj i jugoistočnoj Europi posvećen društveno odgovornom poslovanju, nakon godinu dana pauze vraća se u svom posebnom online izdanju.  

Ovogodišnje online izdanje Impact konferencije održava se u utorak, 27. 04. od 10:00 do 15:00h i srijedu, 28. 04 od 10.00 do 14:00h. Tijekom dva dana događaja koja će publika moći pratiti preko Youtube kanala, predavači i panelisti iz više od 30 nevladinih organizacija, fondacija i tvrtki ponudit će odgovore na glavne izazove s kojima se danas susreću društveni poduzetnici.

Impact konferencija još će jednom poslužiti kao prilika za stvaranje novih poslovnih ideja, projekata, kao i za umrežavanje stručnjaka, investitora i svih onih koji vjeruju da ekonomija mora promišljati i o svom utjecaju na zajednicu u kojoj djeluje.

“Svjesni smo zoomora i da su ljudi poslije godine dana ispred ekrana umorni od online događanja pa smo nastojali osmisliti konferenciju čiji će program ponuditi dinamične i kratke panele koji se bave isključivo onim pitanjima i izazovima koji u ovom trenutku zanimaju društvene poduzetnike”, istaknula je Petra Jurlina, direktorica social impact agencije Brodoto.

Dvodnevni događaj sastoji se od predavanja, radionica, pitcheve i tema poput tipova inovativnog investiranja, priča uspješne međusektorskih suradnji, digitalnih prilagodbi društvenih poduzeća tijekom pandemije i kako se nositi s lockdown stresom.

Među govornicima predstavnici su međunardonih organizacija i zaklada poput Euclida, Bitervesta, Social Impacta gGmbH, Razvojne banke njemačke pokrajine Saxony-Anhalt i Impact Huba Amsterdam.

“Društvena poduzeća mogu biti pokretači zdravog i uključujućeg ekonomskog razvoja. Danas više nego ikad, nakon katastrofalnih posljedica globalne epidemije, postoji potreba za ponovnim društvenim povezivanjem i smanjenjem razlika na lokalnom nivou. Baš zato je nužno je stvarati  zajednicu ekonomskih aktera bolje pripremljenih na slične šokove koji nas očekuju u budućnosti te raditi na modelima mjerenja društvenog učinka”, zaključio je Fabio Sgaragli, jedan od govnika konferencije.

Poseban dio konferencije bit će posvećen promicanju društvenog poduzetništva u ruralnim područjima EU. Stručnjaci na temu će razmijeniti savjete i iskustva s društvenim poduzećima iz ruralnih područja centralne Europe.

Impact konferencija 2021 u organizaciji je social impact agencije Brodoto i dva europska Interreg projekta: Ce Responsible i DelFin.

Pročitajte još:

DOP

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, ujedno i lanac s najvećom mrežom prodavaonica, u sklopu svog društveno odgovornog projekta 'Korak bliže zajednici'...

DOP

Do 8. svibnja, na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr otvorene su prijave za projekte u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i...

DOP

Zahvaljujući ovoj donaciji, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno nabavila je suvremeni EEG uređaj koji će omogućiti ranu intervenciju...

DOP

Projekt je obogaćen novim sadržajima vezanima uz očuvanje šuma i bogatoga šumskog svijeta, a čine ga kratke poučne priče na mrežnoj stranici Dukatići čuvaju...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.