Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Osobne financije

Kreditni gubici američkih banaka bacili Wall street u minus

Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica oštro pale jer su slabi poslovni rezultati Bank of America ponovno izazvali zabrinutost u vezi stanja u američkoj bankarskoj industriji i cjelokupnom gospodarstvu, prenosi Hina.

Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica oštro pale jer su slabi poslovni rezultati Bank of America ponovno izazvali zabrinutost u vezi stanja u američkoj bankarskoj industriji i cjelokupnom gospodarstvu, prenosi Hina.

Wall Street u minusu

Poslovno izviješće Bank of America pokazalo je da je euforija oko rezultata banaka sa početka godine ipak preuranjena. Ulagače su se opet povukli, a Dow Jones je zbog toga pao za 3,56 posto, S&P 4,28 posto a Nasdaq indeks za 3, 88 posto.

Dobit Bank of America je 4,2 milijarde dolara što je trostruko veća dobit nego u prvom tromjesečju 2008. godine. Ipak realan problem ovih rezultata je potanje održivosti ovakvog trenda. Loša potraživanja BofA porasla su za 41 posto a kreditno okruženje se dodatno pogoršava.

Najveća američka banka loše stoji

Cijena dionice Bank of America pala je više od 24 posto, a slijedila je dionica Citigroupa, s padom cijene od 19,5 posto. Ovakav potop na Wall Streetu uslijedio je nakon procjene analitičara da kreditni gubici te banke dramatično rastu.

Stoga su ulagači postali skeptični prema dosad objavljenim boljim od očekivanja rezultatima banaka, unutar kojih se kriju potencijalni problemi. To je jučer izazvalo pad cijena dionica u cjelokupnom bankarskom sektoru, pa je KBW indeks tog sektora potonuo 15,4 posto.

IBM zaokružio tmurnu sliku

Ulagače je dodatno razočarao IBM, koji je nakon zatvaranja Wall Streeta objavio slabije poslovne rezultate nego što se očekivalo.
Premda je dobit kompanije nešto iznad procjena, ukupni prihodi IBM-a pali su u proteklom kvartalu 11 posto, što je iznad svih očekivanja i pokazuje da i najzdravije tehnološke kompanije osjećaju posljedica pada potrošnje u poslovnom sektoru. Cijena dionice IBM-a pala je 3 posto.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.