Kroz dva tjedna znat će se novi direktor Glavnog ureda HTZ-a

Kroz dva tjedna znat će se novi direktor Glavnog ureda HTZ-a

Na današnjem sastanku to je povjerenstvo utvrdilo da je na natječaj za direktora Glavnog ureda HTZ-a stiglo ukupno šest prijava, od čega ih je pet valjanih te će ih toliko i razmotriti, odnosno prijedloge godišnjeg programa rada koje su zainteresirani kandidati morali priložiti kao uvjet u natječaju u sklopu svoje prijave.

Iz Glavnog ureda HTZ-a napominju da će povjerenstvo Turističkom vijeću HTZ-a dostaviti prijedlog kandidata koji su dostavili valjane prijave i zadovoljavaju uvjete iz natječaja, na osnovu čega će kandidati biti pozvani na intervju.

Predsjednik povjerenstva za taj natječaj je zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, dok su članovi pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, predsjednik nacionalne hotelijerske udruge UPUHH Kristian Šustar, predsjednik Ceha ugostitelja HOK-a Ante Mihić te predsjednik nacionalne udruge putničkih agencija UHPA Boris Žgomba, pri čemu su zadnja tri i članovi Turističkog vijeća HTZ-a.

HTZ-ov natječaj za direktora Glavnog ureda bio je otvoren od 10. travnja do 10. svibnja, a nakon što je Turističko vijeće HTZ-a s te pozicije smijenilo dotadašnju direktoricu Meri Matešić.

U ‘kuolarima’ oko tog izbora spominjalo se nekoliko imena potencijalnih kandidata za tu poziciju, među kojima Ivana Šoljan iz fonda iO Adria (Jupiter Adria AG), pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, Sandra Gobin iz turističke agencije Uniline, pomoćnik direktora Glavnog ureda HTZ-a Slaven Reljić, direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar i drugi, a je li se tko od njih i prijavio ili ne danas se nije moglo službeno doznati.

Podijeli

Odgovori

Top