Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ledo obustavlja otkup mlijeka, posao preuzima Belje

“Mlijeko otkupljeno od kooperanata Ledo ne koristi u proizvodnji sladoleda od 2007. godine te nije za očekivati da će se u tom smislu bilo što mijenjati, posebno nakon ulaska u EU, kada će nestati sve eventualne poteškoće vezane uz nabavu mliječnih sirovina, a koje se koriste u industrijskoj proizvodnji”, navode iz tvrtke

"Mlijeko otkupljeno od kooperanata Ledo ne koristi u proizvodnji sladoleda od 2007. godine te nije za očekivati da će se u tom smislu bilo što mijenjati, posebno nakon ulaska u EU, kada će nestati sve eventualne poteškoće vezane uz nabavu mliječnih sirovina, a koje se koriste u industrijskoj proizvodnji", navode iz tvrtke

Nadzorni odbor Leda jednoglasno je donio odluku da tvrtka prestane s obavljanjem djelatnosti otkupa mlijeka. Kako se navodi u obavijesti s jučer održane sjednice NO, odluka kojom se daje suglasnost Upravi da tvrtka prestane s tim otkupom stupa na snagu danom donošenja. U obrazloženju takve odluke navodi se da je osnovna djelatnost Leda proizvodnja i distribucija sladoleda i smrznute hrane, u što Ledo kontinuirano ulaže.

“Mlijeko otkupljeno od kooperanata Ledo ne koristi u proizvodnji sladoleda od 2007. godine te nije za očekivati da će se u tom smislu bilo što mijenjati, posebno nakon ulaska u EU, kada će nestati sve eventualne poteškoće vezane uz nabavu mliječnih sirovina, a koje se koriste u industrijskoj proizvodnji”, navode iz Leda.

Dodaju kako to znači da više nije potrebno osiguravati vlastito mlijeko kao rezervni izvor mliječnih sirovina.

Obavljenje djelatnosti otkupa mlijeka ima neutralan učinak na EBIT kompanije. Naime, Ledo iz ove djelatnosti nije ostvario dobit, napominju iz tvrtke te ističu kako je iz navedenog razvidno da Ledo nema objektivni poslovni interes da i dalje sudjeluje u otkupu mlijeka.

Dosadašnji Ledov posao otkupa mlijeka i Ledove kooperante preuzet će u cijelosti Belje iz Darde, objavili su danas iz Agrokora. “Ledu je osnovna djelatnost proizvodnja i distribucija sladoleda i zamrznute hrane i kompanija ima ambiciju daljnjeg snaženja te djelatnosti. Dosadašnji posao otkupa mlijeka i Ledove kooperante preuzet će u cijelosti Belje d.d. Darda”, objavili su iz Agrokora pojašnjavajući Ledovu najavu na Zagrebačkoj burzi o prestanku otkupa mlijeka.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Kako bi očuvao proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, Dukat po šesti put u ovoj godini podiže otkupnu cijenu mlijeka.

Ekonomija

Nova mobilna aplikacija jedinstvenog naziva 33% započela je s radom na hrvatskom tržištu, a namijenjena je svim lovcima na promocije, koji će od sada...

Lifestyle

Pokrenut je Ledo „RETRO“ natječaj putem kojeg potrošači sami mogu odabrati koji će se legendarni sladoled ponovno vratiti u Ledo škrinje.

Novosti

 U posljednjih je 12 mjeseci Ledo ponuda tako proširena s 12 proizvoda u asortimanu smrznute hrane te s 20 proizvoda u sladolednom asortimanu, a...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.