Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Lider proglasio deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa 2021.

Članica Uprave Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio treću je godinu zaredom na Liderovoj konferenciji Žene u biznisu proglašena najmoćnijom poslovnom ženom u Hrvatskoj.

Članica Uprave Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio treću je godinu zaredom na Liderovoj konferenciji Žene u biznisu proglašena najmoćnijom poslovnom ženom u Hrvatskoj. Potpredsjednica za korporativnu strategiju i rast Atlantic Grupe na prvo mjesto liste deset najmoćnijih plasirala se upravljajući sa 707 milijuna eura, slijede je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić i predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko.

Na 11. konferenciji Žene u biznisu održanoj u četvrtak na Zagrebačkom velesajmu objavljena je i rang-lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Njihova upravljačka moć iznosi 31,6 milijardi eura, što je za 6,5 posto manje u odnosu na prošlu godinu, a prosječni prihodi  tvrtki koje u svojim upravljačkim tijelima imaju 300 najmoćnijih žena pali su sa 194 milijuna eura na 189 milijuna eura. Posljedice su to prošlogodišnjeg gospodarskog pada budući da se pri izradi liste u obzir uzimaju poslovni rezultati ostvareni prethodne godine.

DESET NAJMOĆNIJIH ŽENA HRVATSKOG BIZNISA 2021.

  1. Lada Tedeschi Fiorio, članica Uprave Atlantic Grupe
  2. Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke
  3. Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a
  4. Jasenka Joukhadar, predsjednica Uprave i vlasnica Medical Intertradea
  5. Anita Letica, predsjednica Uprave Philip Morrisa Zagreb
  6. Liana Keserić, predsjednica Uprave Raiffeisenbank Austria
  7. Daliborka Kranjčić, predsjednica Uprave KTC-a
  8. Nataša Rapaić, članica Uprave Hrvatskog Telekoma
  9. Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG
  10. Vesna Ramljak, vlasnica i direktorica Sancta Domenice

Lider, u suradnji s tvrtkom Dun&Bradstreet, već 16 godina objavljuje listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa rangiranih prema upravljačkoj moći, odnosno ukupnim prihodima koje su kompanije kojima upravljaju ili nadziru ostvarile u prošloj godini. Tako listu 300 najmoćnijih čini 50 predsjednica uprava, 150 članica uprava te 50 predsjednica nadzornih odbora. Pritom se za posebnu listu deset najmoćnijih žena uz upravljačku moć u obzir uzimaju i ‘mekši’ kriterij kao što je utjecaj koji najistaknutije hrvatske menadžerice imaju na poslovanje kompanija i institucija u kojima rade, ali i njihov utjecaj na ukupno gospodarstvo.

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Plaća je u razgovorima za posao tema koja može zbuniti i najentuzijastičnije kandidate.

Poduzeća

Kroz EBRD TFP program Erste banka klijentima nudi poboljšane uvjete financiranja koji omogućuju tvrtkama nastup i osvajanje novih tržišta.

Ekonomija

Do kraja godine certificirat će se između pedeset i šezdeset obiteljskih i malih hotela koji su se opredijelili za zeleno poslovanje.

Edukacija

Cilj konferencije bio je aktualizirati temu kibernetičke sigurnosti iznošenjem novih rješenja za sigurnost  trendova, među kojima je sve izraženija potraga za cyber stručnjacima, kojih...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.