Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

LifeClass Terme Sveti Martin prve terme s Halal certifikatom

U 2016. godini Terme Sveti Martin je posjetilo 1.757 gostiju islamske vjeroispovijesti, dok je najveći broj gostiju bio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Potaknute povećanim brojem dolazaka gostiju islamske vjeroispovijesti, Terme su proces certifikacije započele u lipnju 2016. godine. Uvedeni halal certifikat počiva na halal standardima koji se odnose na skup pravila i smjernica za proizvodnju, pripremu, skladištenje, posluživanje, ali i nabavu hrane. Tako će zahvaljujući ovom certifikatu svi gosti islamske vjeroispovijesti koji posjete Terme biti sigurni da je gastronomska ponuda u skladu s halalom, a u svakoj sobi će se postaviti strelica koja će pokazivati smjer Meke, tepih za molitvu te Kuran. Uz navedeno, Terme će sva jela na pansionskim obrocima (doručak, večera), a pripremljena po halal standardu istaknuti posebnim oznakama kako bi s istim upoznali i svoje goste.

Na svečanoj dodjeli prisustvovali su g. Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete, Nedim Omerović, voditelj odjela za edukaciju Centra za certificiranje te Edina Mešić, izvršna tajnica Centra, koji su ujedno Termama i uručili certifikat.

Aldin Dugonjić izrazio je zadovoljstvo što je Termama dodijeljen certifikat koji potvrđuje sve veće mogućnosti na tržištima i podiže konkurentnost. Napomenuo je da halal nije vezan samo uz sigurnost za hranu, već doprinosi i kvaliteti usluge.

”Halal certifikat u Hrvatskoj je danas još uvijek rijetkost. Nama je uvijek zadovoljstvo surađivati s partnerima kao što su Terme Sveti Martin. Hrvatska se otvara zemljama arapskog zaljeva i arapskog poluotoka, i ovu priliku potrebno je iskoristiti. Zajedničkim radom i aktivnostima s gospodarstvenicima i ostalim dionicima moramo privući nove goste i investitore, te napraviti ozbiljnije iskorake na tržištima. Sam proces certifikacije iziskuje i ljudske i materijalne resurse, ali i daljnji rad na poboljšavanju usluge. Centar je uvijek spreman na zajednički rad i suradnju, jer samo ovim pristupom možemo razviti i proširiti naše vrijedno turističko tržište“.

Certifikat je u ime Termi Sveti Martin preuzela direktorica hotelskih operacija Jelena Berečić koja je istaknula da su se Terme opredijelile za halal certifikat u želji da zadovolje očekivanja gostiju koji dolaze s tržišta na kojima je halal način života i svakodnevica.

Širenje tržišta na zemlje pretežito muslimanske populacije sljedeći je korak u tržišnoj ekspanziji Termi, a halal certifikat je sigurno ono što će tome doprinijeti. Koncept halala u velikoj je mjeri u skladu s poslovnom vizijom Termi koja glasi ”Svijet zdravih užitaka”, jer propagira zdravu prehranu, sklad duha, tijela i prirode. Najveći izazov u implementaciji standarda bila je animacija lokalnih dobavljača s kojima Terme imaju sklopljene ugovore s ciljem promocije i podržavanja lokalnog gospodarstva.” riječi su Jelene Berečić.

Ovim certifikatom LifeClass Terme Sveti Martin gostima islamske vjeroispovijesti pružaju jamstvo trajne i dodatne vrijednosti i postaju poželjna nacionalna ali i internacionalna halal destinacija. Halal turizam u Hrvatskoj je uvijek je slabo razvijen,  a Terme će u budućnosti postati konkurentna kontinentalna destinacija Hrvatske na rastućem halal tržištu.

Pročitajte još:

Turizam

Terme Sveti Martin ponovo dokazuju kako su lider razvoja turizma na sjeveru Hrvatske, što potvrđuje nova prestižna međunarodna nagrada, dodijeljena od strane organizacije ESPA...

Turizam

Osnovana 1992. godine i priznata kako u Europi, tako i u cijelom svijetu, EU Ecolabel je oznaka izvrsnosti u zaštiti okoliša koja se dodjeljuje...

Turizam

Ministarstvo turizma i sporta pokrenulo je projekt „Safe Stay in Croatia“, pomoću kojeg želi svim turistima osigurati ugodan i siguran boravak u destinacijama diljem...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.