Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Linić: Kontrola će pokazati je li država kriva za blokade računa

Ministar finacija Slavko Linić očekuje da će kontrola rokova plaćanja ministarstava i javnih poduzeća pokazati jesu li institucije države eventualno krive za nelikvidnost i blokadu računa u trgovačkim društvima.

Ministar finacija Slavko Linić očekuje da će kontrola rokova plaćanja ministarstava i javnih poduzeća pokazati jesu li institucije države eventualno krive za nelikvidnost i blokadu računa u trgovačkim društvima.

Ministarstvo financija u tu će kontrolu krenuti idući tjedan, a Linić je novinarima nakon današnje sjednice Vlade rekao da je njezina svrha održavanje discipline redovitog plaćanja i slanje poruke jesu li institucije države eventualno krive za nelikvidnost i blokade.

“Evidentno je da će rokovi plaćanja biti poblematični u HŽ Cargu, jer nije restrukturiran, te županijskim bolnicama jer tek sada, nakon donošenja rebalansa proračuna, slijedi saniranje neplaćenih računa koje te bolnice nisu plaćale ranije, odnosno prošle godine”, rekao je Linić.

Problema će biti, ocjenjuje, i u nekim gradovima i općinama. “Godina je dana od lokalnih izbora, a mnogi bivši gradonačelnici i načelnici ostavili su dubioze i nepokrivene račune”, rekao je.

To nastojimo popraviti kako gospodarstvo ne bi imalo razloga optuživati državu, neovisno je li riječ o lokalnoj vlasti, za nelikvidnost, zaključio je Linić.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Fina savjetuje građane koji imaju nepodmireno dugovanje ili misle da je neki vjerovnik pokrenuo prisilnu naplatu duga, da to besplatno provjere putem servisa e-Blokade...

Novosti

HŽ Cargo d.o.o. i tvrtka kćer OV – Održavanje vagona d.o.o. sudjelovale su na međunarodnom sajmu transporta, špedicije i telematike „Transport & Logistic“, koji...

Poslovne financije

Europske tvrtke u prosjeku trenutno izdaju 13 posto svih svojih računa za isporuke u inozemstvu. U odnosu na ukupni volumen izdanih računa u fiskalnoj...

Komentari

Do sada se često u medijima isticalo Financijsku agenciju – FINA-u kao temeljni i glavni problem ovršenika. Ljutiti i nezadovoljni, pa i zabrinuti ovršenici...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.