Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Linić: Nema potrebe za proširenje interne istrage [VIDEO]

Ministar Slavko Liniće se nakrako osvrnuo na optužbe o šefici porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec da je pogodovajući osječkoj tvrtci OTL oštetila državu za 11,88 milijuna kuna.

Ministar Slavko Liniće se nakrako osvrnuo na optužbe o šefici porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec da je pogodovajući osječkoj tvrtci OTL oštetila državu za 11,88 milijuna kuna.

Ministar finacija Slavko Linić smatra da Nada Čavlović Smiljanec i dalje treba ostati šeficom Porezne uprave, unatoč tome što je kazneno prijavljena zbog nenaplaćenih poreznih potraživanja države od osječke tvrtke OLT.

Ministarstvo financija provelo je internu istragu temeljem koje je donijelo svoju odluku i nema potrebe da išta mijenjam”, rekao je Linić novinarima ispred Banskih dvora, upitan ostaje li Čavlović Smiljanec i dalje šefica Porezne uprave.

Ako i dođe do njezine smjene, to će biti politička odluka, a ne odlazak zbog nestručnog rada, dodao je Linić, odgovarajući na novinarska pitanja.

[infopunkt 8117 4]

Novinari su, naime, podsjetili da je njegov bivši pomoćnik Branko Šegon smijenjen zbog puno manjeg krimena, odnosno da kaznene prijave u njegovom slučaju nije niti bilo, a Linić je odgovorio da je to bila politička odluka premijera Zorana Milanovića.

[infopunkt 8117 3]

“To je bila politička odluka premijera. S obzirom da je Šegon bio stranački čovjek, ako je to politička odluka, ja se povinujem političkoj odluci, a nije bila stručna. I nadalje smatram da je Šegon bio izvanredni radnik i odlično obavljao svoj posao”, kazao je.

U slučaju da se donese politička odluka o smjeni Čavlović Smiljanec, Linić kaže kako će u tom slučaju također biti riječ o smjeni zbog politike, a ne zbog stručnosti.

“To je onda isto politička odluka i ako bude takva odluka stranke, onda će ona otići zbog politike, a ne zbog znanja, struke i onog što je radila”, istaknuo je Linić.

Upitan kako komentira ocjene pojedinih odvjetnika koji mu zamjeraju da je utjecao na tijek istrage objavljivanjem podataka u svom očitovanju na slučaj osječke tvrtke OLT, Linić odgovara kako su rezultati interne istrage Ministarstva financija javni dokumenti.

“A to što oni smatraju da nisam trebao objaviti – ne cijenim njihovo mišljenje. Vrlo jasno – to su dokumenti Ministarstva financija i ne vidim razloga da ih ne objavljujem i time ne ometam nikakvu istragu”, ustvrdio je.

[infopunkt 8117 1]

[infopunkt 8117 2]

Napisao

Preporučujemo

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.