Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Linić spustio slušalicu, radnici Diokija blokirali križanje Ilice i Frankopanske

Radnici Diokija i Dina Petrokemije traže da se napokon definira status Diokija i Dina Petrokemije, pokrene proizvodnja gdje je to moguće i otkupi zemljište za LNG terminal na Krku, kako bi se mogle isplatiti zaostale plaće i otpremnine za 720 radnika

Radnici Diokija i Dina Petrokemije traže da se napokon definira status Diokija i Dina Petrokemije, pokrene proizvodnja gdje je to moguće i otkupi zemljište za LNG terminal na Krku, kako bi se mogle isplatiti zaostale plaće i otpremnine za 720 radnika

Radnici Diokija blokirali su oko 12,30 sati križanje Ilice i Frankopanske ulice u Zagrebu prosvjedujući zbog neisplate plaća i otpremnina.

Tristotinjak radnika Diokija sa Žitnjaka i Dina Petrokemije s Krka spustilo se nakon prosvjeda na Markovu trgu na križanje Ilice i Frankopanske ulice gdje hodajući u krug blokiraju tramvajski i automobilski promet.

Radnici su prethodno prosvjedovali na Marakovu trgu gdje su tražili da ih primi netko iz Vlade, međutim njihovo izaslanstvo uspjelo je samo telefonom razgovarati s ministrom financija Slavko Linićem koji im je, kako su kazali, ljutito spustio slušalicu.

Predrag Mihaljević iz omiške Dina Petrokemije rekao je prosvjednicima da je Linić bio jako ljut na njih i spustio mu slušalicu, jer smatra da ga prosvjednici neopravdano optužuju za propast Diokija.

Nakon toga, Mihaljevića je telefonski nazvao ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i pozvao predstavnike radnika Diokija na razgovor u Ministarstvo gospodarstva gdje će ih primiti Vrdoljakova zamjenica Tamara Obradović Mazal te Alen Leverić, koji će s početkom ožujka preuzeti mjesto zamjenika ministra.

Prosvjednici su odlučili da će njihovi predstavnici otići na razgovor u Ministarstvo gospodarstva, a kroz to vrijeme ostatak njih će blokirati promet Ilicom i Frankopanskom ulicom.

Radnici Diokija i Dina Petrokemije traže da se napokon definira status Diokija i Dina Petrokemije, pokrene proizvodnja gdje je to moguće i otkupi zemljište za LNG terminal na Krku, kako bi se mogle isplatiti zaostale plaće i otpremnine za 720 radnika.

Mihaljević je rekao i kako su radnici nezadovoljni procjenom zemljišta na Krku na kojem treba graditi LNG terminal i traže javni natječaj za prodaju tog zemljišta.

Pozvali su Crodux plin i vlasnika te tvrtke, generala Ivana Čermaka da uđu u Dioki i pokrenu proizvodnju, ali da im prije toga isplate plaću i ostala potraživanja.

Čermak je tražio deset dana za odgovor, ali vremena više nema. Očekujemo još ovog tjedna isplatu naših potraživanja, kazao je Mihaljević.

Po riječima Bojana Kovačića, bivšeg radnika Diokijeva pogona na Žitnjaku, radnici prosječno potražuju oko 120.000 kuna po osobi za zaostale plaće i polovinu otpremnina.

Radnici Dina Petrokemije plaće nisu primili već osam mjeseci, a Mihaljević je podsjetio da je 50-ak radnika i dalje na svojim radnim mjestima, gdje brinu o 900 tona kemikalija.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.