Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Porezna uprava oprašta građanima dugove

Porezna uprava uključena u oprost dugova građanima

Na poticaj Vlade i Ministarstvo financija – Porezna uprava uključuje se u mjere za ublažavanje financijskih poteškoća dijela građana. Tako Porezna uprava oprašta građanima dugove do 25 tisuća kuna na dan 30. rujna 2014. godine, pri čemu iznos duga uključuje glavnicu i sve troškove, a ne uključuje kamate na evidentirani iznos duga. Prema podacima Fine iz prošle godine više od 52 tisuće građana bilo je pod ovrhom zbog duga manjeg od dvije tisuće kuna kojega zbog gubitka posla ili zatvaranja obrta nisu mogli platiti. Ministar financija Boris Lalovac kaže da Porezna uprava već radi na otpisu dijela dugova, prije svega utvrđivanju na broju takvih građana i koliki su im dugovi. Kako kaže prvi su na redu socijalno ugroženi građani do 25 tisuća kuna koji spadaju u kategoriju A.

Osim toga, Vlada je u Sabor poslala izmjene Zakona o društveno poticajnoj stanogradnji (POS) kojima predlaže smanjenje kamata na kredite iz sustava POS-a i uvođenje mogućnosti najma POS-ovih stanova. To znači da se kamatna stopa za sredstva koja su bila na poček i koja je sada dva posto, smanji na jedan posto, a kamatna stopa gdje država angažira svoja sredstva s pet na tri posto. Druga izmjena tog zakona vezana je uz najam odnosno uvođenje mogućnosti najma dijela stanova POS-a. Iznos najma će, prema riječima ministrice graditeljstva Mrak Taritaš, za građane biti prihvatljiv.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.