Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ostalo

Ljetna porezna akademija privukla studente iz Hrvatske, BiH i Austrije

U suradnji s konzultantsko-revizorskom tvrtkom EY, od 3. do 7. srpnja, organizirana je jedinstvena Ljetna porezna akademija za studente željne novih znanja o porezima.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu prošli je tjedan bio u žutim EY bojama. Naime, u suradnji s konzultantsko-revizorskom tvrtkom EY, od 3. do 7. srpnja, organizirana je jedinstvena Ljetna porezna akademija za studente željne novih znanja o porezima. Prva akademija okupila je brojne domaće i strane stručnjake koji su na zanimljiv i praktičan način studentima prenijeli dodatna znanja iz područja poreza. Na besplatnoj edukaciji sudjelovalo je 48 studenata ekonomije i prava, s domaćih i inozemnih fakulteta, kako bi se bolje upoznali s poreznom problematikom Hrvatske i EU.

O Ljetnoj poreznoj akademiji

Cilj ovog petodnevnog edukativnog programa je studentima završnih godina studija ekonomije i prava, zainteresiranim za financije, računovodstvo, poslovnu analizu i planiranje, omogućiti stjecanje dodatnih znanja iz područja poreza. Kroz 30 sati predavanja koja su održali porezni stručnjaci i renomirani sveučilišni suradnici, studenti su imali priliku proširiti osnovno znanje o porezima stečeno kroz redovne studijske programe. Uz nove informacije i novostečeno znanje, studentima je pružena mogućnost da se kroz konkretne slučajeve iz prakse i interakcijom s predavačima upoznaju sa situacijama za koje su se teorijski pripremali na fakultetu. Ono što su naučili, imali su prilike pokazati i primijeniti u završnoj fazi akademije, kada je EY za njih pripremio studiju slučaja s temom poslovanja u Hrvatskoj, putem kojeg su ujedno dobili i uvid u širu sliku o radu Odjela poreznog savjetovanja EY-a Hrvatska.

„Veseli nas veliki odaziv studenata iz zemlje i inozemstva. Sudjelovanjem u programu, osim stjecanja dodatnih znanja i izravnog kontakta s vodećim domaćim i međunarodnim stručnjacima na području poreznog savjetovanja, svi polaznici imaju mogućnost pristupiti našem selekcijskom procesu, a najuspješniji među njima dobit će priliku za pripravništvo u EY-u.“, istaknula je Maša Šarić, partnerica u Odjelu poreznog savjetovanja EY-a Hrvatska.

Bogati nastavni program pod vodstvom Maše Šarić iz EY-a Hrvatska te izv.prof.dr.sc. Hrvoja Šimovića i doc.dr.sc. Marka Primorca s EFZG-a, ispunili su svojim znanjem i iskustvom EY stručnjaci prof.dr.

Klaus von Brocke, vodeći partner za EU porezne usluge za regiju EMEIA (Europa, Bliski istok, Indija i Afrika), koji je polaznicima približio zakonsku regulativu poreza u EU te partneri Robert Heinczinger i Milen Raikov, koji su govorili o kontroverzama zakonskih rješenja vezanih uz poreze te izazovima jedinstvenog europskog tržišta u kontekstu poreza. Pogled iz hrvatske perspektive na poreznu politiku, oblike, procese i pravne okvire uvodno su predstavile izv.prof.dr.sc. Nika Šimurina i izv.prof.dr.sc. Ivana Dražić Lutilsky s Ekonomskog fakulteta te izv.prof.dr.sc. Tereza Rogić Lugarić s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

„Suradnjom s EY-om i njihovim vrhunskim stručnjacima, željeli smo dodatno približiti kompleksnu poreznu materiju studentima, ali i predstaviti struku poreznog savjetovanja kao potencijalno buduće zanimanje iz područja financija. Ovim programom, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je prvi u Hrvatskoj, ali i zemljama iz okruženja, ponudio dodatno i specijalizirano obrazovanje za studente iz područja poreza i to besplatno zahvaljujući EY-u. Prije toga, za slične programe trebalo je potegnuti do Beča i to za značajnu školarinu neprimjerenu našem standardu. Odaziv i interes studenata je pokazao potrebu za ovim projektom, koji će se nastaviti i u budućnosti“, zaključio je izv.prof.dr.sc. Hrvoje Šimović, jedan od voditelja programa.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.