Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ljeto je idealno za prvi pravi posao

pixabay.com

Poznati smo po nezaposlenosti mladih osoba, a u prilog nam ne ide ni cjelokupna gospodarska situacija. Kako u takvom okruženju pronaći posao nakon završetka studija? Ljeto je idealno za prvi pravi posao!

Počnite od svog životopisa i zamolbe

Budući da ste tek stupili na tržište rada, od vas se ni ne očekuje bogat CV. Odnosno nije bitna njegova ‘veličina’ nego kvaliteta informacija. Istaknite sve bitne akademske uspjehe, vještine koje ste stekli izlaganjem seminarskih radova, radom u projektnim timovima ili organizacijom evenata u sklopu studentskih klubova/udruga.

Poželjno je da zatražite preporuku od mentora za završni/diplomski rad u kojoj će se staviti naglasak na vašu samostalnost, motiviranost i profesionalnu razinu pristupa radu.

Sve te ‘meke’ vještine naglasit će vaš potencijal, a to je ono što poslodavac od vas očekuje kada ste na samom početku – želju i volju.

Provjerite svoj online imidž

Nemojte zaboraviti da živimo u eri društvenih mreža! Provjerite što se ste nedavno objavili na svom Facebook profilu i je li to javno. Naime, istraživanje portala EduCentar potvrdilo je da poslodavci često ‘bace’ oko na vaš Facebook profil pri donošenju odluke hoće li vas zaposliti ili ne.

Što prije počnete, to će rezultati brže doći

Moguće je da se pitate ima li smisla prijavljivati se na oglase prije ljetnog odmora. Uvijek se isplati biti proaktivan i po potrebi žrtvovati jedno ljeto za dobivanje posla koji će pokrenuti vašu karijeru.

 


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.