Ljeto je idealno za prvi pravi posao

Poznati smo po nezaposlenosti mladih osoba, a u prilog nam ne ide ni cjelokupna gospodarska situacija. Kako u takvom okruženju pronaći posao nakon završetka studija? Ljeto je idealno za prvi pravi posao!

Počnite od svog životopisa i zamolbe

Budući da ste tek stupili na tržište rada, od vas se ni ne očekuje bogat CV. Odnosno nije bitna njegova ‘veličina’ nego kvaliteta informacija. Istaknite sve bitne akademske uspjehe, vještine koje ste stekli izlaganjem seminarskih radova, radom u projektnim timovima ili organizacijom evenata u sklopu studentskih klubova/udruga.

Poželjno je da zatražite preporuku od mentora za završni/diplomski rad u kojoj će se staviti naglasak na vašu samostalnost, motiviranost i profesionalnu razinu pristupa radu.

Sve te ‘meke’ vještine naglasit će vaš potencijal, a to je ono što poslodavac od vas očekuje kada ste na samom početku – želju i volju.

Provjerite svoj online imidž

Nemojte zaboraviti da živimo u eri društvenih mreža! Provjerite što se ste nedavno objavili na svom Facebook profilu i je li to javno. Naime, istraživanje portala EduCentar potvrdilo je da poslodavci često ‘bace’ oko na vaš Facebook profil pri donošenju odluke hoće li vas zaposliti ili ne.

Što prije počnete, to će rezultati brže doći

Moguće je da se pitate ima li smisla prijavljivati se na oglase prije ljetnog odmora. Uvijek se isplati biti proaktivan i po potrebi žrtvovati jedno ljeto za dobivanje posla koji će pokrenuti vašu karijeru.

 

Podijeli

Odgovori

Top