Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ljeto je idealno za prvi pravi posao

pixabay.com

Poznati smo po nezaposlenosti mladih osoba, a u prilog nam ne ide ni cjelokupna gospodarska situacija. Kako u takvom okruženju pronaći posao nakon završetka studija? Ljeto je idealno za prvi pravi posao!

Počnite od svog životopisa i zamolbe

Budući da ste tek stupili na tržište rada, od vas se ni ne očekuje bogat CV. Odnosno nije bitna njegova ‘veličina’ nego kvaliteta informacija. Istaknite sve bitne akademske uspjehe, vještine koje ste stekli izlaganjem seminarskih radova, radom u projektnim timovima ili organizacijom evenata u sklopu studentskih klubova/udruga.

Poželjno je da zatražite preporuku od mentora za završni/diplomski rad u kojoj će se staviti naglasak na vašu samostalnost, motiviranost i profesionalnu razinu pristupa radu.

Sve te ‘meke’ vještine naglasit će vaš potencijal, a to je ono što poslodavac od vas očekuje kada ste na samom početku – želju i volju.

Provjerite svoj online imidž

Nemojte zaboraviti da živimo u eri društvenih mreža! Provjerite što se ste nedavno objavili na svom Facebook profilu i je li to javno. Naime, istraživanje portala EduCentar potvrdilo je da poslodavci često ‘bace’ oko na vaš Facebook profil pri donošenju odluke hoće li vas zaposliti ili ne.

Što prije počnete, to će rezultati brže doći

Moguće je da se pitate ima li smisla prijavljivati se na oglase prije ljetnog odmora. Uvijek se isplati biti proaktivan i po potrebi žrtvovati jedno ljeto za dobivanje posla koji će pokrenuti vašu karijeru.

 


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.