Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ljubo Jurčić potvrdio odlazak iz Podravke

Ljubo Jurčić potvrdio je da će danas Agenciji za upravljanje državnom imovinom predati svoju ostavku na funkciju predsjednika Nadzornog odbora Podravke.

Ljubo Jurčić potvrdio je da će danas Agenciji za upravljanje državnom imovinom predati svoju ostavku na funkciju predsjednika Nadzornog odbora Podravke.

Danas ću Agenciji predati svoju ostavku na funkciju predsjednika Nadzornog odbora Podravke, a o tom potezu već sam obavijestio i Vladu, kazao je Jurčić u telefonskom razgovoru.

Pritom je opovrgnuo neke medijske napise da to čini zbog zbog razmimoilaženja u stavovima s gradonačelnikom Koprivnice Zvonimirom Mršićem koji se spominje kao budući predsjednik uprave koprivničke prehrambene tvrtke.

Ja sam na ovu funkciju došao u krizna vremena, a kako je Podravka danas stabilizirana kompanija koja ostvaruje dobit i uvelike je prisutna na stranim tržištima, smatram da je moj posao obavljen. Prepuštam sada mlađim ljudima da preuzmu odgovornost za kompaniju, kazao je Jurčić dometnuvši kako mu nije profesionalni izazov biti na čelu stabilizirane kompanije.

Na upit što je s pregovorima o smjeni Uprave, odnosno zna li se datum održavanja sjednice Nadzornog odbora, Jurčić je rekao kako je posljednja tri tjedna vodio pregovore s članovima još uvijek aktualne Uprave te je pritom vodio brigu o zaštiti prava sudionika pregovora i o dobrobiti Podravke.

Te pregovore smatram okončanim, a čim ljudi koji ostaju u Nadzornom odboru pripreme dokumente za sjednicu, tada će ona biti sazvana. Što se nadolazeće Uprave tiče, moj posao nije bio voditi pregovore s njenim članovima, nego je to zadaća vlasnika, kaže Jurčić.

Jurčić je na čelo Nadzornog odbora Podravke došao u listopadu 2009. godine kada je Podravka bila u teškoj situaciji zbog afere Spice.

HINA

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.