Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Podravka svijetli primjer upravljanja ljudskim potencijalima

Podravka je još jednom potvrdila predanost izvrsnosti u upravljanju ljudskim potencijalima te je po drugi puta nagrađena certifikatom Poslodavac Partner. Priznanje je predsjedniku Uprave, Zvonimiru Mršiću uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO koja dodjeljuje Certifikat.

U protekloj godini Podravka je unaprijedila čak 22 procesa upravljanja zaposlenicima od ukupno 45 procesa koji se ocjenjuju tijekom certificiranja za prestižno priznanje Poslodavac Partner. Značajan napredak zabilježen je u svih pet procjenjivanih područja: Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Radu, motivaciji i nagrađivanju, Usavršavanju i razvoju te Odnosu prema zaposlenicima. Ovakav rezultat svjedoči snažnom fokusu Podravke na razvoj transparentnog sustava upravljanja zaposlenicima u cilju njegovanja kulture razvoja kompetencija i izvršenja strateških ciljeva organizacije.

Poseban naglasak Podravka stavlja na razvijanje talenata unutar organizacije za koje je u protekloj godini osmislila program pod nazivom „Recept za izvrsnost“. Organizacija je, osim toga, predana poticanju dijeljenja znanja među zaposlenicima i razvoju kulture inovacija.

Svojim zaposlenicima omogućava mentoriranje, coaching te brojne edukativne programe, poput internog MBA programa i programa za podizanje dostupnosti educiranja „Znanje na pladnju“.

Prilikom dodjele predsjednik Uprave Zvonimir Mršić dodatno je istaknuo: „Podravka želi biti najveća internacionalna kompanija sa sjedištem u Hrvatskoj, a to može postati, između ostaloga, razvojem potencijala i ulaganjem u zaposlenike. Iznimno smo ponosni što ovaj certifikat potvrđuje našu usmjerenost na zaposlenike i kontinuirano unapređenje procesa upravljanja ljudskim potencijalima.

Postavljanjem novih i razvojem postojećih procesa, Upravljanje ljudskim potencijalima pridonosi ostvarenju strateških odrednica kompanije. Intenzivno smo usmjereni na transformaciju organizacijske kulture jer time dugoročno osiguravamo konkurentsku prednost Podravka Grupe. Razvoj kompanije uvelike utječe na razvoj HR-a, ali i obrnuto, pri čemu se jako trudimo postavljati trendove u svim procesima koji su usmjereni na vođenje i razvoj ljudi, a što je dodjelom ovog Certifikata prepoznato i sa strane struke,“ izjavila je pri tom Jasenka Maltarić Dujnić, direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.

Trenutno je 34 nositelja certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: 24sata, AbbVie predstavništvo Zagreb, AbbVie predstavništvo Sarajevo, AbbVie predstavništvo Beograd, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Coca-Cola HBC Slovenija, Erste&Steiermärkische Bank, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Hrvatska Lutrija, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA – Industrija nafte, Iskon Internet, JGL, JT International Zagreb, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, Pliva Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar Riviera, Vipnet i Zagrebačka pivovara.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.