Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Lufthansa dijeli otkaze za 3500 radnika

Smanjenje troškova zaposlenih činit će otprilike trećinu ušteda koje Lufthansa namjerava ostvariti programom rezanja troškova.

Smanjenje troškova zaposlenih činit će otprilike trećinu ušteda koje Lufthansa namjerava ostvariti programom rezanja troškova.

Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa izvijestio je u četvrtak da će u narednih nekoliko godina ukinuti 3.500 radnih mjesta u upravi u sklopu radikalnog programa kresanja troškova.

Oštri rezovi bez presedana trebali bi smanjiti troškove upravljanja za četvrtinu, objavilo je poduzeće u priopćenju.

Smanjenje troškova zaposlenih činit će otprilike trećinu ušteda koje Lufthansa namjerava ostvariti programom rezanja troškova, najavljenim početkom godine, dodaje se.

Njemački div podvrgnut je preustroju s obzirom na žestoku konkurenciju diskontnih prijevoznika i u veljači je najavio da do 2014. namjerava uštedjeti 1,5 milijardi eura.

“Možemo na dulji rok sačuvati postojeća i otvoriti nova radna mjesta samo ako preustrojimo sustav upravljanja i pomirimo se s gubitkom radnih mjesta u sadašnjem trenutku”, kazao je u pisanom rpiopćenju izvršni direktor Lufthanse Christoph Franz.

Grupa je u srijedu izvijestila da je u prvom ovogodišnjem tromjesečju poslovala s neto gubitkom zbog naglog skoka cijena kerozina koji je nadmašio utjecaj većeg broja prevezenih putnika.

Lufthansa je tako u razdoblju od siječnja do kraja ožujka poslovala s neto gubitkom od 397 milijuna eura. U istom lanjskom razdoblju njezin neto gubitak iznosio je 507 milijuna eura.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Exit intervju može biti odličan alat ako se radi na ispravan način i ako se nakon njega radi folow up.

Ljudski resursi

Kao menadžer ste svjesni da morate imati sretne i motivirane radnike da bi postigli najbolje rezultate.

Novosti

The Great Resignation, ili kako ga još zovu The Big Quit, trend je među zaposlenicima koji u velikom broju dobrovoljno napuštaju svoja radna mjesta...

Lifestyle

Za neke ljude otkaz je bio upravo ono što im se trebalo dogoditi kako bi stvorili uspješne priče kakve imaju danas.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.