Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Manje se zadužujemo i manje ulazimo u minus

Placa, novac

U travnju 2013. polovica građana troškove je podmirivala plaćom i zaduženjem (minusom) na računu. Je li ove godine situacija bolja MojPosao je istražio u anketi provedenoj na više od 700 ispitanika.

Većina ispitanika (35%)  troškove kućanstva podmiruje u potpunosti plaćom. Prije tri godine takvih je ispitanika bilo tek nešto manje, 32% ispitanika.

Smanjuje se broj onih koji troškove kućanstva podmiruju plaćom i minusom na računu: ove godine to prakticira 31% dok ih je 2013. godine bilo čak 47%.

„Tako je već duži niz godina“, kaže jedan ispitanik, a nekoliko ih dodaje kako im ni to nije dovoljno za podmirenje svakodnevnih troškova.

Novac za podmirenje troškova kućanstva posuđuje 16% ispitanika. Prije tri godine takvih je ispitanika bilo 17%.

„S plaćom od 3500 kuna, malim bebačem i stambenim kreditom nekako se moraš snaći“, objašnjava jedan ispitanik, a drugi dodaje: “Uz plaću koju zarađujem roditelji mi još šalju novac.“

Troškove kućanstva ne podmiruju oni, već partner, kaže 14% ispitanika. Razlog je nezaposlenost ispitanika.

Svega 4% ispitanika za podmirenje troškova kućanstva uz plaću koristi gotovinski kredit. Baš kao i prije tri godine.

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Prema podacima servisa MojaPlaća, u 2022. godine prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 7.522 kune (998 eura), što je 5% više...

Ljudski resursi

Iako su prošle godine na prvom mjestu faktora kojima se vodimo kod odabira novog posla bili međuljudski odnosi, ove je godine inflacija očito odradila...

Ljudski resursi

Prema anketi, većina zaposlenih u Hrvatskoj svoj posao obavlja u okolinama koje, službeno ili prešutno, brane javno komentiranje plaća među zaposlenicima.

Novosti

Bruto i neto plaća pojmovi su koje vezujemo uz plaće radnika.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.