Maras: Pobjedit ću Bandića 2017. godine [VIDEO]

Maras: Pobjedit ću Bandića 2017. godine [VIDEO]

Ministar poduzetništva Gordan Maras predao je iskaz za kandidaturu za čelno mjesto gradskog SDP-a.

Maras je također najavio želju da 2017. godine postane gradonačelnik grada Zagreba, a današnju kandidaturu smatra prvim korakom prema tom cilju.

“U kampanju idem pod sloganom ‘Zajedno smo Zagreb’ jer svi mi u SDP-u i građani Zagreba moramo doći do zajedničkog cilja – boljeg Zagreba, a za to želim stvoriti preduvjete”, rekao je Maras.

Naglasio je kako želi ujediniti stranku da postane vladajuća stranka u Gradu Zagrebu i da ima gradonačelnika iz svojih redova. ”Zajedno smo Zagreb i zajedno ćemo vratiti stranku na one pozicije na kojima je i bila”, uputio je poruku članovima SDP-a.

[infopunkt 7159 2]

Kazao je kako se stranka mora približiti svojim članovima, ali i svim građanima Zagreba. ”Stranka mora biti alternativa gradonačelniku Bandiću, to mora pokazivati i u Skupštini kroz svoje zastupnike”, izjavio je Maras dodavši kako se mora pokazati da grad može drugačije funkcionirati. ”Stranka neće birati ono što odgovara gradonačeniku Bandiću”, istaknuo je.

[infopunkt 7159 3]

Na pitanje aludira li kako bi pobjeda aktualnog šefa zagrebačkog SDP-a Bernardića najviše odgovarala Bandiću, nije izravno odgovorio.

“To ćete morati pitati Bandića, kome bi se on najviše veselio da postane predsjednik zagrebačkog SDP-a, ali znam da bi se meni veselio najmanje”, zaključio je Maras.

[infopunkt 7159 6]

Maras je uvjeren kako će pobjediti u prvom krugu za predsjednika gradskog SDP-a, ali i na izborima za gradonačelnika 2017. godine. Na novinarski uput o tome komu će dati svoj glas ako ne uđe u drugi krug, odgovara: ”Ta situacija se neće desiti, ja ću pobijediti na izborima”.

[infopunkt 7159 7]

Na upit ima li potporu predsjednika stranke Zorana Milanovića, rekao je kako o tome treba pitati njega, ali je također istaknuo kako će imati potporu većine članova SDP-a, koji će prepoznati da je on najbolji kandidat koji može ujediniti stranku.

[infopunkt 7159 4]

Zašto nije radio na ujedinjenju stranke kao potpredsjednik, Maras odgovara: ”Radio sam i radit ću”.

[infopunkt 7159 5]

Podijeli

Odgovori

Top