Mediteranska plovidba produljila rok natječaja za prodaju nekretnina

Mediteranska plovidba produljila rok natječaja za prodaju nekretnina

Prvobitni poziv za tu prodaju Mediteranska plovidba je objavila 20. ožujka ove godine s rokom za dostavu ponuda od sedam dana.

Uvjeti jednaki prvobitnom pozivu

Svi uvjeti ponude u novom su, ponovljenom pozivu isti kao i u prethodnom, što znači da Mediteranska plovidba oglašava prodaju imovine, i to Hotela Mediteran u Račišću, upravne zgrade u Korčuli te građevinsko zemljište u Korčuli i poljoprivredno zemljište u Račišću.

U oglasu nisu navedene početne cijene prodaje, ali se za upravnu zgradu odnosno za njenih četiri (1., 2., 4. i 5.) od ukupno pet etaža navodi da su opterećene založnim pravom u iznosu od 450 tisuća američkih dolara s kamatama, dok je založno pravo 3. etaže 282,6 tisuća eura s kamatama.

Etažu 1. i 5. Mediteranska plovidba koristi za svoje poslovne potrebe, dok su ostale iznajmljene.

Založnim pravom od ukupno 1,15 milijuna kuna opterećeno je i građevinsko i poljoprivredno zemljište koje je oglašeno za prodaju.

Prava prvokupa Gradu Korčuli

U oglasu se navodi i da prava prvokupa upravne zgrade i navedenog hotela ima Grad Korčula, kao i da je obveza budućeg kupca sklopiti dugotrajni ugovor o zakupu s Mediteranskom plovidbom za etažu pet koju poslovno koristi i to za maksimalnih 17 eura po četvornom metru.

I nekretnine i zemljište se, kako stoji u oglasu, prodaju pojedinačno, po sistemu viđeno-kupljeno, a od ponuditelja se među ostalim očekuje i da uz ponudu dostave i dokaz o uplati pologa u visini od 5 posto ponudbenog iznosa. Prednost pri kupnji će imati oni koji ponude najvišu cijenu.

Podijeli

Odgovori

Top