Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Mercator poslovao s gubitkom od 16,5 milijuna eura

Kao glavni razlog nešto slabijeg poslovanja, koje je započelo još prošle godine, navode se slabiji poslovni rezultat na tržištu Hrvatske, Albanije i Bugarske, te gubitak na tečajnim razlikama u poslovanju u Srbiji.

Kao glavni razlog nešto slabijeg poslovanja, koje je započelo još prošle godine, navode se slabiji poslovni rezultat na tržištu Hrvatske, Albanije i Bugarske, te gubitak na tečajnim razlikama u poslovanju u Srbiji.

Slovenska poslovna skupina Mercator u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila 1,4 milijarde eura prihoda, što je jedan posto više nego lani, ali i 16,5 milijuna eura neto gubitka, rekao je na konferenciji za novinare direktor Toni Balažič, predstavljajući rezultate Mercatora.

Kao glavni razlog nešto slabijeg poslovanja, koje je započelo još prošle godine, Balažič je naveo slabiji poslovni rezultat na tržištu Hrvatske, Albanije i Bugarske, te gubitak na tečajnim razlikama u poslovanju u Srbiji.

“Takav polugodišnji poslovni rezultat traži ozbiljno i brzo djelovanje, a naša je zadaća da okrenemo trend i Mercator dovedemo u dobru formu”, rekao je Balažič.

Nova uprava Mercatora donijela je više mjera za snižavanje troškova na području usluga i konzaltinga, a uskoro će uslijediti i mjere sniženja troškova na području komercijale, marketinga i logistike, kako bi se poslovni rezultat poboljšao, najavio je Balažič.

Balažič je iznio očekivanje da će te mjere povećati i cijenu Mercatorove dionice na Ljubljanskoj burzi, za koju je kazao da je ispod realne.

Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Na 31. Slovenskom festivalu oglašavanja održanom u Portorožu, Mercator je osvojio titulu Oglašivač godine 2021.

Poduzeća

Tomislav Čizmić, kao predsjednik Uprave te Draga Cukjati i Igor Mamuza, kao članovi Uprave, dobili su novi četverogodišnji mandat.

Novosti

Danas je Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma održao prezentaciju o novim standardima poslovanja Konzuma. U sklopu predstavljanja, Darko Knez posebno se osvrnuo na uspješnu...

Ekonomija

Vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić zadnjih tjedana pokušava naći kupce kojima bi opcijskim, odnosno terminskim ugovorom privremeno prodao 38 posto dionica Mercatora, s obvezom...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.