Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Todorić prodaje Mercator da bi otplatio dugove

Vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić zadnjih tjedana pokušava naći kupce kojima bi opcijskim, odnosno terminskim ugovorom privremeno prodao 38 posto dionica Mercatora, s obvezom kasnijeg ponovnog otkupa, piše u ponedjeljak ljubljanski dnevni list »Dnevnik« pozivajući se na »neslužbene informacije« čiji izvor ne navodi.

Dionice Agrokorove slovenske akvizicije ne bi prodao sam koncern Agrokor direktno nego Agrokor Investments, Todorićeva tvrtka sa sjedištem u Nizozemskoj, pri čemu se računa da bi za to mogle biti zainteresirane banke i hrvatski mirovinski fondovi, navodi slovenski list.

Todorić prodaje Mercator da bi otplatio dugove i na taj bi način Agrokoru navodno osigurao financijsku potporu za dobivanje likvidnih sredstava koja mu nužno trebaju za otplatu dugova, navodi list.

»Dnevnik« tvrdi da se pokazuju točnima neke ocjene kako je postojeća Agrokorova financijska konstrukcija »upitna« jer će do kraja godine morati otplatiti trećinu zajma Adris grupe, dok mu je već dospjela isplata 50 milijuna eura kredita francuske banke BNP Paribas Fortis, prenosi Novi list.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.