Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Todorić prodaje Mercator da bi otplatio dugove

Vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić zadnjih tjedana pokušava naći kupce kojima bi opcijskim, odnosno terminskim ugovorom privremeno prodao 38 posto dionica Mercatora, s obvezom kasnijeg ponovnog otkupa, piše u ponedjeljak ljubljanski dnevni list »Dnevnik« pozivajući se na »neslužbene informacije« čiji izvor ne navodi.

Dionice Agrokorove slovenske akvizicije ne bi prodao sam koncern Agrokor direktno nego Agrokor Investments, Todorićeva tvrtka sa sjedištem u Nizozemskoj, pri čemu se računa da bi za to mogle biti zainteresirane banke i hrvatski mirovinski fondovi, navodi slovenski list.

Todorić prodaje Mercator da bi otplatio dugove i na taj bi način Agrokoru navodno osigurao financijsku potporu za dobivanje likvidnih sredstava koja mu nužno trebaju za otplatu dugova, navodi list.

»Dnevnik« tvrdi da se pokazuju točnima neke ocjene kako je postojeća Agrokorova financijska konstrukcija »upitna« jer će do kraja godine morati otplatiti trećinu zajma Adris grupe, dok mu je već dospjela isplata 50 milijuna eura kredita francuske banke BNP Paribas Fortis, prenosi Novi list.

Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Na 31. Slovenskom festivalu oglašavanja održanom u Portorožu, Mercator je osvojio titulu Oglašivač godine 2021.

Poduzeća

Tomislav Čizmić, kao predsjednik Uprave te Draga Cukjati i Igor Mamuza, kao članovi Uprave, dobili su novi četverogodišnji mandat.

Ekonomija

Podsjetit ću da je to gotovo najviša zakonski propisana zatezna kamata od početka ove godine, a prema Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o...

Ekonomija

Oformljen je radni tim za koordinaciju grupe dobavljača zbog mogućeg pokretanja tužbi protiv financijskih institucija zbog prikrivenog financiranja koncerna Agrokor

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.