Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Milanović tjera Bernardića. U politici želi iskorjeniti pojave poput Bandića

U stranci ne žele službeno govoriti o ostavci kako ne bi dodatno naštetili ionako malim šansama Rajka Ostojića u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba. No, šef zagrebačkog SDP-a ne misli otići jer smatra da nije kriv za izborni poraz SDP-a u Zagrebu

U stranci ne žele službeno govoriti o ostavci kako ne bi dodatno naštetili ionako malim šansama Rajka Ostojića u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba. No, šef zagrebačkog SDP-a ne misli otići jer smatra da nije kriv za izborni poraz SDP-a u Zagrebu

Zbog nezadovoljavajućih rezultata na lokalnim izborima u Zagrebu, šef  SDP-a Zoran Milanović traži od šefa zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića da sam podnese ostavku kako bi se izbjegli sukobi i frakcije u tradicionalno jakoj gradskoj organizaciji, koji bi u konačnici mogli dovesti do daljnjeg pada stranke u metropoli.

U stranci ne žele službeno govoriti o tome kako ne bi dodatno naštetili ionako malim šansama Rajka Ostojića u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba. Kako Večernji list doznaje, Milanović, osim Bernardićeva odlaska s čela zagrebačke organizacije, traži i “glave” njegovih suradnika. Iz krugova bliskih Davoru Bernardiću jučer su rekli da Milanović nije tražio njegovu ostavku. No indikativno je da su nam potvrdili da šef stranke kreće u tom smjeru, odnosno kako ih ne bi čudilo da do takvog zahtjeva i službeno dođe.

“Ali nemojte misliti da će sve to proći samo tako. Bernardić ne misli otići s čela zagrebačke organizacije jer smatra da nije kriv za izborni poraz SDP-a u Zagrebu, a još manje za katastrofu koja se dogodila Ostojiću u srazu s Bandićem. On će na redovitim unutarstranačkim izborima braniti svoju poziciju”, rekla je osoba bliska Bernardiću.

A o lošem rezultatu u Zagrebu Zoran Milanović će reći kako usporedba s Milanom Bandićem nije mjerilo za SDP.

“Nama je parametar HDZ koji je u svim velikim gradovima slabiji, ili čak bitno slabiji od SDP-a. Ali ni HDZ nam nije jedini parametar, već smo to sami sebi. Očekivao sam više, ali borit ćemo se da u drugom krugu pobijede zakonitost i prave vrijednosti. Nisam zadovoljan rezultatom u Zagrebu, ne može me zadovoljiti samo to što je SDP-ova lista najjača”, rekao je Milanović uvjeren da nije pogriješio kada je umjesto Davora Bernardića za gradonačelničkog kandidata postavio ministra zdravlja Ostojića.

“Očekivao sam da će građani Zagreba prepoznati Rajka kao neusporedivo kompetentnijeg i čistijeg kandidata od aktualnoga gradonačelnika. Bez repova, bez sumnji. Ali, u politici se katkad može izabrati i najgoreg od najgorih. To se i sada događa, ali suprotstavit ću se tome na svaki mogući politički način”.

“Pojave poput Bandića su me i dovele u politiku jer sam želio da se takve pojave iskorijene. Znam da je to teško, pogotovo zato što mi igramo prema pravilima, a naši protivnici prema pravilima kafanske makljaže. Ali povijest pamti šampione. A kao premijer ću se držati zakona i surađivati sa svakim legitimno izabranim”.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.